Πρώτη επικοινωνία Μητσοτάκη - Σολτς: Πλούσια η ατζέντα της συζήτησης
Την πρώτη επικοινωνία με τον νέο καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Σολτς για την ανάληψη των καθηκόντων του και εξέφρασε τη βούληση της ελληνικής πλευράς για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στην Ουκρανία τονίζοντας την ανάγκη διατήρησης της ευρωπαϊκής ενότητας, των ανοικτών διαύλων με τη Ρωσία και του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, καθώς μια επιθετική κίνηση θα επέφερε σοβαρές συνέπειες.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον καγκελάριο για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Συζήτησαν ακόμη για τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι υπάρχει θετική δυναμική για την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων και για γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα.
Τέλος, συμφώνησαν να συναντηθούν το συντομότερο δυνατόν.
SPONSORED
Προγράμματα «Εξοικονομώ»: Ποιες οι νέες προθεσμίες που δόθηκαν για τους ενδιαφερόμενους
02:00
Επίδομα παιδιού: Κλείνει σήμερα η πλατφόρμα για τις πληρωμές - Πότε έρχεται η επόμενη δόση
01:00
Power Pass: Πόσο πιθανό είναι το σενάριο για νέο επίδομα ηλεκτρικού ρεύματος
00:30
Πάνω από 30 νεκροί από επιθέσεις τζιχαντιστών σε δύο χωριά στο Μαλί
23:57