ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντ. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μαθαίνει από τα λάθη του

Αντ. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μαθαίνει από τα λάθη του

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε έναν απολογισμό της κυβερνητικής του θητείας και εξαπέλυσε επίθεση κατά του Τσίπρα για τη διαχείριση της κρίσης, κατά την ομιλία του στο 10ο Συνέδριο της Ν.Δ.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει πολιτικά, ηθικά και δημοσκοπικά. «Ο λαός έχει τη δυνατότητα να συγκρίνει εκείνα που κτίσαμε με εκείνα που αυτοί που γκρεμίζουν. Έγιναν λάθη στο παρελθόν, είναι αλήθεια, και από εκείνους που κυβέρνησαν και από εκείνους που δεν κυβέρνησαν. Ευθύνονται εκείνοι που δεν έκαναν μεταρρυθμίσεις αλλά και εκείνοι που αντιστάθηκαν σε αυτές. Αυτοί που ενέδωσαν στους πειρασμούς του λαϊκισμού και πρωτοστάτησαν με τους ντουντούκες. Διορθώνουμε τα λάθη μας».

Όπως ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός, η παράταξη της Ν.Δ. έχει τρία χαρακτηριστικά: «από την αρχή υποστηρίξαμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Στηρίξαμε τις μεταρρυθμίσεις. Είμαστε η παράταξη της ευθύνης, με υπευθυνότητα όταν ξέσπασε η κρίση. Ο κ. Καραμανλής τους είχε προειδοποιήσει. Δεν είπαμε ψέματα. Την περίοδο 2010-11 πράγματι στηλιτεύσαμε τα λάθη του πρώτου μνημονίου και δεχθήκαμε την κριτική από όλους. Στη συνέχεια ήρθε το ΔΝΤ και παραδέχθηκε τα σφάλματά του και διαπραγματευτήκαμε εμείς τη διόρθωσή τους. Και αναλάβαμε να διαχειριστούμε το δεύτερο διορθωμένο μνημόνιο. Ποια άλλη παράταξη μπορεί να το πει αυτό; Καμία».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μαθαίνει από τα λάθη του γιατί είναι το ατύχημα που δεν έπρεπε να είχε συμβεί. Όταν βγάλαμε το περίφημο σποτάκι πολλοί αναρωτήθηκαν μήπως κινδυνολογούσαμε. Σήμερα μου λένε και λίγα τους είπες τότε. Γνωρίζει, πλέον, ο Έλληνας ποιος τους είπε τότε την αλήθεια. Τώρα ο Τσίπρας βλέπει ότι τίποτα δεν του βγαίνει και λέει ότι όλα του πάνε μία χαρά. Καλά του λέει ο Κ. Μητσοτάκης ότι μετακόμισε σε ένα παράλληλο κόσμο. Θέλει να του πούμε και μπράβο που ξαναέφερε την ύφεση, μας πήγε σε capital controls».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ