Live: Συζήτηση της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης
Ανανεώθηκε:
Άρχισε η τριήμερη «μάχη» στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, που υπέβαλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «Μέσα σε μια συγκυρία διαδοχικών κρίσεων (πανδημία, ακρίβεια, διαχείριση κακοκαιρίας) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αποδεικνύονται αναποτελεσματικοί και επικίνδυνοι για τη χώρα».
Η συζήτηση στην Ολομέλεια θα κορυφωθεί με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών την Κυριακή, που αναμένεται να ανεβάσουν τους τόνους όχι μόνο για το ζήτημα της διαχείρισης της κακοκαιρίας, αλλά εφ' όλης της ύλης. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί περί τις 20:00.
Ακολούθως θα διεξαχθεί διά ζώσης ονομαστική ψηφοφορία, με δυνατότητα επιστολικής ψήφου όσων βρίσκονται σε αποστολή της κυβέρνησης ή της Βουλής στο εξωτερικό, ή είναι σε απομόνωση λόγω της πανδημίας. Λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, οι βουλευτές θα προσέλθουν να ψηφίσουν σε τρεις ομάδες των 100.
Για να γίνει δεκτή η πρόταση μομφής πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.
Επίσης, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, «πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών».
Στη Βουλή αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη
18:50
Μαρινάκης: Στην Αθήνα ο Μακρόν για την ανανέωση της ελληνογαλικής συμφωνίας
18:46
Ταυτοποιήθηκε 43χρονος που καλούσε σε επίθεση κατά της Λατινοπούλου μέσω των social media
18:42
Τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον Ερντογάν για τα γενέθλιά του
18:35