ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: «Άσφαιρη πρωτοβουλία» η πρόταση δυσπιστίας

Θεοδωρικάκος: «Άσφαιρη πρωτοβουλία» η πρόταση δυσπιστίας
Οκτώ ανακοινώσεις και «ούτε μια λέξη δεν είπατε για την Αττική Οδό, γιατί άραγε;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη INTIME

«Άσφαιρη πρωτοβουλία» χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του πρωθυπουργού, έκανε λόγο για απέλπιδα προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να ανακάμψει και να συγκαλύψει εσωκομματικά της προβλήματα, υιοθετώντας μια ακατάσχετη καταστροφολογία.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν άσκησε κριτική στην Αττική Οδό. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε 8 ανακοινώσεις για Αττική Οδό και δεν βρήκατε ούτε μια λέξη για τις βαριές ευθύνες της ιδιωτικής εταιρείας που έχει εισπράξει δις από τους πολίτες, αλλά δυστυχώς απέτυχε να κρατήσει ανοιχτό το πιο καθοριστικό δρόμο στη πρωτεύουσα», είπε και απευθυνόμενος στα έδρανα του, ζήτησε απαντήσεις για το αν συμφωνούν με την απόφαση του πρωθυπουργού να αποζημιωθούν οι πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν.

«Ούτε μια λέξη δεν είπατε για την Αττική Οδό, γιατί άραγε; Είναι πολιτική αφέλεια του ΣΥΡΙΖΑ, είναι κομματική εμπάθεια, είναι πρόσκληση για τους πολίτες να αθωώνει μια ιδιωτική εταιρεία που για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός ζητά να αποζημιώσει τους πολίτες», είπε.

Στην ομιλία του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εκτίμησε ότι ο φόβος του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΚΙΝΑΛ που δείχνει να ανεβάζει τα δημοσκοπικά ποσοστά του. «Κινδυνεύετε να βρεθείτε στην τρίτη θέση στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν», είπε.

Παραδέχθηκε λάθη και αστοχίες στην πρόσφατη κακοκαιρία, λέγοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν ανταποκρίθηκε. «Δεν κρύβουμε λάθη και αδυναμίες, ο πήχης για αυτή την κυβέρνηση δεν είναι στο μπόι του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε και κάλεσε την αντιπολίτευση να αφήσει τη ρητορική μίσους και τεχνητούς διχασμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ