ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση μομφής - Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει παραιτηθεί και κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει

Πρόταση μομφής - Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει παραιτηθεί και κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει
Δεν είναι μια κυβέρνηση αλλά είναι μια ομάδα πολιτικών σε αποδρομή, και μια τέτοια συνθήκη, είναι επαρκής λόγος για προκήρυξη εκλογών τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου INTIME

Η κυβέρνηση δεν θεωρεί τον εαυτόν της υπεύθυνο σχεδόν για τίποτα, δεν τον θεωρεί αρμόδιο για την ασφάλεια των πολιτών, ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου κατά την τοποθέτησή της στη Βουλή, στη συζήτηση για την πρόταση μομφής. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει προ καιρού παραιτηθεί, και κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει, τόνισε.

Η κυβέρνηση δεν θεωρεί τον εαυτόν της υπεύθυνο σχεδόν για τίποτα, δεν τον θεωρεί αρμόδιο για την ασφάλεια των πολιτών, είναι μια κυβέρνηση από καιρό παραιτημένη. Δεν είναι μια κυβέρνηση αλλά είναι μια ομάδα πολιτικών σε αποδρομή, και μια τέτοια συνθήκη, είναι επαρκής λόγος για προκήρυξη εκλογών τόνισε και πρόσθεσε:

«Μια τέτοια συνθήκη δεν αξίζει στους πολίτες αυτής της χώρας, με έναν πρωθυπουργό που σε κάθε πρόβλημα εξαφανίζεται, με μια κυβέρνηση, που οι επιτελείς της ή σωπαίνουν ή φωτογραφίζονται ως μοντέλα του χιονιά, επιβεβαιώνοντας μια τεράστια απόσταση από την κοινωνική πραγματικότητα».

Αναφερόμενη στην ομιλία του υπουργού Εργασίας, σημείωσε: Τι να περιμένει κανείς, όταν ακούσαμε τον κ. Χατζηδάκη να μιλά για εργασιακά δικαιώματα, και ιδίως για τους εργαζόμενους σε υπερωρίες. Ο άνθρωπος που θεσμοθέτησε την απλήρωτη εργασία, νομιμοποίησε τις απλήρωτες υπερωρίες, κατάργησε τη δήλωση της υπερεργασίας και έβαλε εργαζόμενους να εργάζονται μια επιπλέον ώρα την ημέρα, χωρίς αυτό να δηλώνεται και να πληρώνεται. Μιλά εδώ για εργασιακά δικαιώματα και λέει ότι δεν καταλαβαίνει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί πρόταση μομφής. Δεν πειράζει κ. Χατζηδάκη, το καταλαβαίνει ο κόσμος της εργασίας, είπε η κα Αχτσιόγλου.

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση δεν παρέχει καμία ασφάλεια και σε κανένα επίπεδο

Μομφή κατά της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς, καταλόγισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, κατά την συζήτηση στη Βουλή, της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε το κόμμα του.

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν παρέχει καμία ασφάλεια και σε κανένα επίπεδο στους πολίτες, ενώ παράλληλα κάλεσε όλα τα κόμματα να υπερψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας.

«Δεν γίνεται μομφή στη κυβέρνηση μόνο για την διαχείριση της κακοκαιρίας. Γίνεται μομφή για την απαράδεκτη εγκληματική διαχείριση της πανδημίας. Μομφή για το πώς διαχειρίζεται την κρίση της ακρίβειας, οδηγώντας σε χρεοκοπία επιχειρήσεις και νοικοκυριά, γιατί ιδιωτικοποιεί τα δίκτυα της ενέργειας, γιατί αφήνει τις τράπεζες να καλούν καθαρίστριες με 30 χρόνια εργασίας και να τους λένε να δουλέψουν με 190 ευρώ. Μομφή γιατί οι επιχειρήσεις μπορούν να απολύουν χωρίς αιτιολογία», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Και συμπλήρωσε, στρέφοντας τα «βέλη» στο ΚΙΝΑΛ:

«Η κατάσταση απαιτεί από κάθε πολιτική δύναμη να αρθεί στο ύψος που της αναλογεί. Είναι μια πρόταση δημοκρατικής διεξόδου και δεν χωράνε αποστάσεις. Να λες 'ναι' στην πρόταση και να αρνείσαι τα επακόλουθα της».

«Να φύγετε κύριοι της ΝΔ γιατί καταστρέφετε τη χώρα. Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να αναλάβετε την πολιτική σας ευθύνη και να προκηρύξετε εδώ και τώρα εκλογές», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ