ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση δυσπιστίας: Πρέσινγκ της κυβέρνησης σε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ με τη γλώσσα των αριθμών

Πρόταση δυσπιστίας: Πρέσινγκ της κυβέρνησης σε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ με τη γλώσσα των αριθμών
«Στη συζήτηση αυτή, ακροατήριο είναι οι πολίτες και όχι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ», λένε στην κυβέρνηση INTIME / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Προεκλογικό άρωμα έχει η κοινοβολευτική μάχη που ξεκίνησε την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Εθνικής Αντιπροσωπείας, με την στρατηγική να αποβλέπει στην αξιοποίηση του «δώρου», όπως θεωρείται από την κυβέρνηση, ότι τους έκανε ο Αλέξης Τσίπρας με την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι μέσα από την αναπόφευκτη σύγκριση των δύο πολιτικών κόσμων θα αποδειχθεί με τεκμηριωμένα στοιχεία η ισχυροποίηση της Ελλάδος οικονομικά, γεωπολιτικά, και στρατιωτικά. Το Μέγαρο Μαξίμου βλέπει μια ευκαρία για να αναδειχθούν κυβερνητικές πολιτικές την υλοποίηση των οποίων, υποσκέλισε η πανδημία.

Στόχος είναι οι πολίτες να ακούσουν για τις επιδόσεις της κυβέρνησης σε μια σειρά από ζητήματα που επηρεάζουν τη ζωή τους, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές και να διαπιστώσουν ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμά που δεσμεύτηκε, παρά τις διαρκείς κρίσεις: «Το είπαμε το κάναμε».

Ταυτόχρονα να πάρουν οι πολίτες τα στοιχεία «για την Ελλάδα που αλλάζει και ευρύτερα να ακούσουν για τις επιδόσεις της κυβέρνησης, που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει». Θα κάμουν συγκρίσεις και θα διαπιστώσουν αφενός την ανυπαρξία εναλλακτικής πρότασης από την αντιπολίτευσης και αφετέρου την προσήλωση της κυβέρνησης στις ανάγκες του σήμερα και τις προκλήσεις του αύριο, αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη.

Όπως λένε κυβερνητικές πηγές:

«Στη συζήτηση αυτή, ακροατήριο είναι οι πολίτες και όχι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».

Ωστόσο στο Μαξίμου βλέπουν ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει την πολιτική όξυνση. Εκεί εδράζεται η στοχευμένη αναφορά του πρωθυπουργού σε βουλευτές της ΝΔ τους οποίους συνάντησε στο εντευκτήριο της βουλής και τους κάλεσε να μην πέσουν στην παγίδα της τοξικότητας που επιχειρεί να δημιουργήσει η αξιωματική αντιπολίτευση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την πόλωση. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Εμείς εφαρμόζουμε τις πολιτικές μας, κάνουμε τη δουλειά μας και απευθυνόμαστε στους πολίτες», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το υγειονομικό σαμποτάζ

Παράλληλη επιδίωξη των παρεμβάσεων είναι η αύξηση του βαθμού έκθεσης της ΑλέξηΤσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική επένδυση στην έξαρση της πανδημίας, που καταμαρτυράται από την κυβέρνηση στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ως τεκμήρια στην πολιτική μομφή θα χρησιμοποιηθούν τα fake news και η πολεμική του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να φθαρεί η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγές με γνώση της γαλάζιας προετοιμασίας, υπενθύμιζαν προς το CNN Greece εννέα, από τα πιο τρανταχτά κρούσματα, όπως για παράδειγμα οι κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα εναντίον του πρωθυπουργού, τον Νοέμβριο του 2020, σύμφωνα με τις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχόταν ένα ανύπαρκτο εμβόλιο. Απόδειξη του υγειονομικού σαμποτάζ που καταλογίζουν στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η θέση του Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με την η κυβέρνηση ξεστοκάρει εμβόλια.

Επιπλέον τον Νοέμβριο του 2021 ο κ.Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητούσαν την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και ζητούσαν την συγκρότηση άλλης που να έχει τη έγκρισή τους. Ακόμη τον Ιούνιο του 2021, ο κ. Πολάκης, δήλωσε ότι κάνει μόνο τα δοκιμασμένα εμβόλια και δεν υπάρχει κανένα εμβόλιο στην ιστορία, που να έχει παραχθεί σε οκτώ-εννέα μήνες.

Η φοροεπιδρομή

Στην αιχμή θα βρεθεί και η οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της μεσαίας τάξης με την επιβολή 29 νέων φόρων. Μια φοροληστεία, όπως τη χαρακτηρίζουν, που μεταξύ άλλων συμπεριελάμβανε:την αύξηση των συντελεστών φόρων εισοδήματος για φυσικά και νομικά πρόσωπα, τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, την αύξηση του ΦΠΑ στο 24% και την ταυτόχρονη μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών ευρείας κατανάλωσης από το μειωμένο συντελεστή του 13% στο συντελεστή 24%.

Ακόμη την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου αλλά και των φοροαπαλλαγών για ιατρικές δαπάνες και της έκπτωσης φόρου 1,5% για μισθωτή εργασία, όπως επίσης την αύξηση προκαταβολής φόρου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το 55% στο 100%., του ΕΝΦΙΑ στα οικόπεδα καθώς και του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ.

Το «κοκτέιλ» είχε ως συστατικά του, όπως θα υπενθυμίζουν οι γαλάζιες τοποθετήσεις την επιβολή φόρου 10% στην συνδρομητική τηλεόραση και 5% στην σταθερή τηλεφωνία, καθώς επίσης στο κρασί αλλά και στην διαμονή σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Οπλίζουν κατά Ανδρουλάκη

Εντονότερα θα γίνουν τα διακριτά χαρακτηριστικά που αποκτά η κριτική προς τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανρδουλάκη, με αφορμή την -αλλοπρόσαλη- όπως λένε αρμόδιες πηγές- στάση να στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι και το αίτημα για πρόωρες εκλογές.

«Τελικά η αυτόνομη πορεία αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, καθώς στην περίπτωση αυτή οδηγεί σε ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση πάντως -όπως έχει ξεκαθαρίσει επανειλημμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης- εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας», αναφέρουν αρμόδιες πηγές.

Συμπληρώνουν δε, σε αιχμηρό τόνο, ότι: «Πιστεύει ίσως πως μπορεί να δοξαστεί κρυπτόμενος. Αλλά αυτό δεν γίνεται. 'Οταν περάσει ένα πρώτο διάστημα, θα καλείται να παίρνει σαφή θέση. Και όπως φάνηκε και με την πρόταση δυσπιστίας, αυτό δεν είναι εύκολο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ