ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Καραμανλής: Πρώτη φορά δίνονται αποζημιώσεις σε όσους ταλαιπωρήθηκαν στην κακοκαιρία

Κ. Καραμανλής: Πρώτη φορά δίνονται αποζημιώσεις σε όσους ταλαιπωρήθηκαν στην κακοκαιρία
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής INTIME

Απέλπιδα προσπάθεια εντυπωσιασμού καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση ο Κώστας Καραμανλής και επεσήμανε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συστηματικά επιχειρεί να μετατρέψει κάθε κρίση που πέφτει στη χώρα, σε ευκαιρία για την ίδια.

Αναφερόμενος στην κακοκαιρία και τους κυβερνητικούς χειρισμούς, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό της, αντιθέτως, αναγνώρισε τις ανεπάρκειες της κρατικής μηχανής, τα προβλήματα στον συντονισμό, τις αστοχίες πολλών φορέων, επιρρίπτοντας πολύ μεγάλες ευθύνες στην Αττική Οδό. Αναγνώρισε το θυμό, την οργή και την απογοήτευση των πολιτών γι’ αυτό -όπως είπε- ζητήθηκε συγνώμη κι ο πρωθυπουργός ζήτησε να δοθεί άμεσα αποζημίωση σε όσους κι όσες ταλαιπωρήθηκαν. «Αυτό γίνεται για πρώτη φορά», είπε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης μιας τέτοιας κρίσης: Ο ένας είναι να παλέψεις όσο μπορείς αλλά να αναγνωρίσεις ότι έγιναν λάθη και αστοχίες, να ζητήσεις συγγνώμη, να ψάξεις να βρεις τι έφταιξε και να δουλέψεις ώστε την επόμενη φορά να είσαι καλύτερος. Αυτός είναι ο τρόπος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη κι ο άλλος είναι να παίξεις θέατρο την ώρα που πεθαίνουν άνθρωποι Και μέρες μετά, να δώσεις συνέντευξη τύπου για να πεις πως όσο κι αν ψάχνεις δεν βρίσκεις να έγινε κάποιο σοβαρό λάθος… «Όλοι ξέρουμε ποιας κυβέρνησης ήταν αυτός ο τρόπος. Οι πολίτες τα έχουν ζήσει και τα δύο. Κι έτσι μπορούν να συγκρίνουν και να κρίνουν», είπε.

Σε ό,τι αφορά στην Αττική Οδό υποστήριξε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κλείνει κάποιος μεγάλος δρόμος, αλλά είναι η πρώτη φορά που αποδίδονται ευθύνες. «Η Αττική Οδός έχεις ευθύνες. Τόσο στο κομμάτι της πρόληψης, όσο και στη διαχείριση της κρίσης! Κι όχι μόνο αυτό.

Είναι επίσης η πρώτη φορά που παρεμβαίνει προσωπικά ο Πρωθυπουργός και ζητάει από ιδιωτική εταιρεία να καταβάλει χρήματα στους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν. «Τόσα χρόνια δεν είχε ξαναγίνει αυτό. Εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν το κάνατε. Εμείς το κάναμε», επεσήμανε.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στην περίπτωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ λέγοντας ότι υπήρξαν προβλήματα στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη και διερευνάται λεπτομερώς η κάθε περίπτωση. «Ζητήσαμε από την εταιρεία να τους καταβάλει από 1.000 ευρώ, ενώ επέβαλε και η ΡΑΣ πρόστιμο 100.000 ευρώ. Τις επόμενες μέρες έγιναν εντατικές εργασίες σταδιακής αποκατάστασης του δικτύου και από προχτές έχει αποκατασταθεί πλήρως», σημείωσε και πρόσθεσε ότι το αεροδρόμιο δεν έκλεισε, αλλά υπήρξε ακύρωση πτήσεων. Ευχαρίστησε τέλος, τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες γιατί σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να μπορούν να μετακινηθούν όσοι ήταν ανάγκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ