ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγγελία Κανέλλη: Μάσκες made in Turkey προμηθεύτηκε η Βουλή, είναι οργουελικό αυτό που ζούμε

Καταγγελία Κανέλλη: Μάσκες made in Turkey προμηθεύτηκε η Βουλή, είναι οργουελικό αυτό που ζούμε
«Άκουσα να μιλάτε για την Τουρκία. Το ξέρετε ότι οι μάσκες που μας μοίρασε η Βουλή είναι τουρκικές;» διερωτήθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ INTIME NEWS/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στην αποκάλυψη ότι η Βουλή προμηθεύτηκε μάσκες κορωνοϊού για την προστασία των βουλευτών από την Τουρκία, προχώρησε η Λιάνα Κανέλλη.

Στη συζήτηση, στην Ολομέλεια της Βουλής, της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, η βουλευτής του ΚΚΕ με αφορμή κόντρα, λίγη ώρα νωρίτερα, μεταξύ των κ.κ. Θεοχάρη και Ραγκούση, είπε:

«Άκουσα να μιλάτε για την Τουρκία. Το ξέρετε ότι οι μάσκες που μας μοίρασε η Βουλή είναι τουρκικές; Οι μετανάστες δεν περνάνε, οι μάσκες όμως περνάνε. Τα συμφέροντα και τα όπλα περνάνε. Είναι Οργουελικό αυτό που ζούμε, οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους εδώ μέσα».

Στις νέες μάσκες που προμηθεύτηκε η Βουλή για την προστασία των βουλευτών αναφέρθηκε το πρωί ο αντιπρόεδρος του Σώματος, Χαράλαμπος Αθανασίου, λέγοντας ότι θα δοθούν 10 σε κάθε βουλευτή.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας που ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε ότι η προμήθεια αξίας 1000 ευρώ έγινε από την υγειονομική υπηρεσία κι ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις υγειονομικής προστασίας. «Η υπηρεσία είδε ότι επρόκειτο για γερμανική εταιρία, η οποία έχει εργοστάσιο στην Κωνσταντινούπολη. Δεν το γνώριζα, αν το είχα δει για λόγους τακτ θα πρότεινα να προμηθευτούμε τις μάσκες από άλλη εταιρία», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ