ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουζάλας: Δεν είμαι περήφανος για Ειδομένη και Πειραιά

Μουζάλας: Δεν είμαι περήφανος για Ειδομένη και Πειραιά

Για τις κατηγορίες ότι δεν άδειασε την περιοχή της Ειδομένης απάντησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξη του στη Real News

O υπουργός σημείωσε σχετικά πως «παγκόσμια μαγικό άδειασμα περιοχής που έχουν μαζευτεί 13.000-14.000 άνθρωποι δεν υπάρχει. Και μάλιστα όταν το 60% αυτών είναι γυναικόπαιδα. Αν το κάναμε με τη βία, θα θέλαμε δύο μεραρχίες. Θέλω να σας θυμίσω ότι στο Καλαί έκαναν επτά χρόνια να τα καταφέρουν, στην Ηγουμενίτσα ήταν ένας καταυλισμός και τρεις φορές το χρόνο έμπαιναν τα ΜΑΤ, τους έδερναν, μετά ξανά μανά, πέρασαν χρόνια, έτσι, το ίδιο και στην Πάτρα. Δεν είναι εύκολο ούτε αυτονόητο το πώς επεμβαίνεις, πότε επεμβαίνεις. Επεμβαίνεις όταν οι συνθήκες είναι τέτοιες που επιτρέπουν να περάσει αυτός ο πληθυσμός από τη φάση του θυμού στη φάση της αποδοχής».

Απαντώντας για το αν υπάρχει κάτι για το οποίο ντρέπεται, είπε: «Δεν ντρέπομαι, αλλά υπάρχουν αρκετά πράγματα που γίνονται και λυπάμαι που γίνονται ακόμα κι αν καταλαβαίνω την αναγκαιότητά τους. Για την Ειδομένη δεν είμαι περήφανος, ούτε για τον Πειραιά. Σημασία έχει όμως, αφού το έκανες να ξέρεις τι έκανες, να ξέρεις τι έπρεπε να κάνεις και πώς μπορείς να το διορθώσεις»

Για την ονομασία της ΠΓΔΜ και το θέμα που προέκυψε με την ενέργεια του να την αποκαλέσει «Μακεδονία» ο υπουργός είπε: Ανήκω σε αυτό το μείζον κομμάτι της Αριστεράς που θεωρεί ότι το να ονομαστεί «Μακεδονία» η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας αποτελεί ιστορική χλεύη και ύβρη και ήμουν από την αρχή υπέρ της σύνθεσης ονομασίας. Αλλά παρόλα αυτά το λάθος είναι λάθος»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ