ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: «Θα ήταν ευχής έργο να βγει η Τουρκία από την αυτοαπομόνωση»

Δένδιας: «Θα ήταν ευχής έργο να βγει η Τουρκία από την αυτοαπομόνωση»
«Κανείς δεν θέλει μια απομονωμένη, επιθετική Τουρκία, μια ισλαμική νεωθομανική Τουρκία», είπε ο υπουργός Εξωτερικών στην ομιλία του επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση INTIME

Μήνυμα στην Τουρκία να επανέλθει στον ευρωπαϊκό δρόμο απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και υπογράμμισε ότι θα ήταν ευχής έργο να βγει από την αυτοαπομόνωση.

«Κανείς δεν θέλει μια απομονωμένη, επιθετική Τουρκία, μια ισλαμική νεωθομανική Τουρκία», είπε στην ομιλία του επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και σημείωσε ότι η Τουρκία δυστυχώς έχει μεταβάλλει πορεία και ότι παρά τις ιδιομορφίες της δεν κοιτά προς τη δημοκρατική Δύση, ούτε έχει ως προτεραιότητα την ένταξη στην Ε.Ε.

«Η Τουρκία επιλέγει να βρίσκεται προς το παρόν εκτός. Με το casus belli. Με το ανύπαρκτο Τουρκολιβυκό μνημόνιο. Με το μύθευμα της «Γαλάζιας Πατρίδας». Με τις υπερπτήσεις, τις παραβιάσεις εθνικού εναέριου χώρου και χωρικών υδάτων. Με την αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας σε νησιά με το πρόσχημα της αποστρατικοποίησης ή χωρίς αυτό», είπε και επεσήμανε ότι απέναντι σε αυτή την κατάσταση, την οποία χαρακτήρισε χειρότερη από το 1974, υπήρξε ανάσχεση της επιθετικότητας. «Η Ελλάδα έχει αυτοπεποίθηση, δεν είναι περιθωριοποιημένη, περιχαρακωμένη η Ελλάδα. Μετατρέψαμε την προκλητικότητα και την αλαζονεία του απειλούντος, σε ασπίδα και βάση συνεννόησης των ορθοφρονούντων», επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδας επιθυμεί διάλογο με την Τουρκία, εντός του πλαισίου του διεθνούς Δικαίου. «Επιθυμούμε έναν διάλογο όχι επί παράλογων απαιτήσεων και παράνομων τετελεσμένων», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ