ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Δίνουμε ψήφο μομφής κατά της ολιγαρχίας - Καταλύεται το δημοκρατικό πολίτευμα

Βαρουφάκης: Δίνουμε ψήφο μομφής κατά της ολιγαρχίας - Καταλύεται το δημοκρατικό πολίτευμα
Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 έκανε ακόμη λόγο για «κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος» και για «κατοχικό καθεστώς που επιβλήθηκε από το 2010 στη χώρα μας από την Τρόικα» INTIME

Ψήφο μομφής κατά της ολιγαρχίας θα «δώσει» το βράδυ στη Βουλή το ΜέΡΑ25 με τον Γιάνη Βαρουφάκη να υποστηρίζει στην ομιλία του ότι ο χιονιάς, η πανδημία και η ακρίβεια ανέδειξαν το μεγάλο ψέμα ότι δήθεν ο ιδιωτικός τομέας τα κάνει όλα καλύτερα και ότι το κράτος δήθεν τον εποπτεύει.

Σύμφωνα τον κ. Βαρουφάκη η συγνώμη του πρωθυπουργού στους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν από την κακοκαιρία είναι «κάλπικη», καθώς πίσω από το χάος κρύβεται η εύνοια σε συγκεκριμένα συμφέροντα.

Στην ομιλία του κατηγόρησε μάλιστα, την κυβέρνηση ότι εξυπηρετεί κάθε απαίτηση της κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας.

«Το δήθεν επιτελικό κράτος της "Μητσοτάκης Α.Ε." πρέπει να πέσει, επειδή το επιτελείο του είναι οι ολιγάρχες ,ενώ στα υπουργεία κατοικοεδρεύουν οι ορντινάτσες τους», είπε, ενώ κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πει ευθέως αν θα επιστρέψει την Αττική Οδό στο Δημόσιο το 2024 ,αν θα καταργήσει το πρόγραμμα «Ηρακλής» κόντρα στα funds, αν θα μειώσει τον ανώτατο ΦΠΑ από το 24% στο 15%, καταργώντας παράλληλα όλες τις προπληρωμές φόρων.

Σε εξέλιξη κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 έκανε ακόμη λόγο για «κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος» και για «κατοχικό καθεστώς που επιβλήθηκε από το 2010 στη χώρα μας από την τρόικα».

«Πρόκειται για κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος επέτρεψε και επιτάχυνε τη λογική της σαλαμοποίησης των οργανισμών της κοινής ωφέλειας»

Απευθυνόμενος στους συναδέλφους του της ΝΔ είπε πως είναι θλιβερή η εικόνα τους αυτό το τριήμερο. «Ήρθατε εδώ να συνεισφέρετε στην προσπάθειας αναστήλωσης της εικόνας της κυβέρνησης. Μόλις σηκωθεί ο πρωθυπουργός θα πεταχτείτε σαν σε ελατήρια, να τον χειροκροτήσετε».

Απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, αν σήμερα πέσει η κυβέρνηση, τώρα που λήγει η σύμβαση της Αττικής Οδού, θα την ανανεώσετε; Καλοπροαίρετα ρωτάω».

«Μακριά από εμάς οι ίσες αποστάσεις» επεσήμανε.

«Κύριε Μητσοτάκη, δεν σας μεμφόμαστε επειδή είστε ανίκανος. Στεκόμαστε σε κάτι άλλο, στο δόλο σας. Στη στρατηγική δύο βημάτων. Πρώτον, αφήνετε την καταστροφή να συμβεί. Επιλέξατε να μην επενδύσετε στην πρόληψη αντιπυρικών ζωνών, γιατί η πρόληψη δεν έχει παραδάκι

Αφού συμβεί η καταστροφή, μετά εμφανίζεται ο κ. Μητσοτάκης για να μοιράσει δανεικό χρήμα», σημείωσε στη συνέχεια.

«Υπάρχει λογική στο χάος του κ. Μητσοτάκη. Η προσποίηση του από μηχανής Θεού, μετά την αποτυχία».

«Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει, σήμερα, χθες, αύριο. Το ερώτημα είναι τι κυβέρνηση πρέπει να έρθει», τόνισε κλείνοντας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ