ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση μομφής - Κατρίνης: «Η Ελλάδα δεν ανήκει ούτε στη ΝΔ ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ»

Πρόταση μομφής - Κατρίνης: «Η Ελλάδα δεν ανήκει ούτε στη ΝΔ ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ»
«Θα πρέπει να το πάρετε απόφαση ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν προσφέρεται για βολικός κυβερνητικός εταίρος, δεν θα παίξει στα παιχνίδια σας» τόνισε ο εκπρόσωπος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ INTIME

Σαφή θέση υπέρ της αυτόνομης πορείας του ΚΙΝΑΛ διατύπωσε ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος Μιχάλης Κατρίνης και διαμήνυσε ότι το κόμμα δεν προσφέρεται για βολικός κυβερνητικός εταίρος.

«Η ξεκάθαρη αυτή θέση ενοχλεί αυτούς που βλέπουν το Κίνημα Αλλαγής ως βολικό κυβερνητικό εταίρο, γιατί τους ενοχλεί, πρώτα και κύρια, η στρατηγική και αδιαπραγμάτευτη επιλογή μας για αυτόνομη πορεία», είπε και απευθυνόμενος προς τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα πρόσθεσε:

«Θα πρέπει να το πάρετε απόφαση ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν προσφέρεται για βολικός κυβερνητικός εταίρος, δεν θα παίξει στα παιχνίδια σας. Το σημερινό παρηκμασμένο και αποτυχημένο πολιτικό σκηνικό του ενάμιση κόμματος, με τη Νέα Δημοκρατία από τη μία και μια αναιμική αντιπολίτευση που έχει βαλτώσει από την άλλη, όλο και πιο πολύ θα θυμίζει εικόνα του παρελθόντος. Και θα ανατραπεί με την ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής, με την αναγέννηση μιας νέας και μεγάλης δημοκρατικής παράταξης».

Ο Μιχάλης Κατρίνης με τον αέρα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν άνοδο των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ ανέφερε πως αποτυπώνουν τη θέληση ενός νέου δυναμικού ρεύματος που σχηματοποιείται και εξελίσσεται, αναζητώντας μια άλλη επιλογή.

Στην ομιλία άσκησε σφοδρή κριτική στη ΝΔ, λέγοντας ότι μπορεί να μην περάσει η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, όμως οι κυβερνήσεις, χάνουν -όπως είπε- την εμπιστοσύνη των πολιτών μέσα στην κοινωνία. «Μέχρι σήμερα, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση χάνει διαρκώς την εμπιστοσύνη των πολιτών, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αποτύχει να κερδίσει αυτή, την εμπιστοσύνη των πολιτών. Να αναδείξει τα μεγάλα λάθη και τις αδυναμίες αυτής της κυβέρνησης, να κάνει πραγματική αντιπολίτευση, να χτίσει μια νέα και ισχυρή σχέση με τους πολίτες. Αποτύχατε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 2,5 χρόνια, ως αντιπολίτευση. Είναι η ώρα η δική μας , η ώρα να δώσουμε τη μάχη και να πετύχουμε εκεί που αποτύχατε εσείς», είπε.

Σε ότι αφορά στους κυβερνητικούς χειρισμούς στην πρόσφατη κακοκαιρία, υποστήριξε πως το επιτελικό σας κράτος απέτυχε επί του πεδίου, αφού δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια επικοινωνιακή φούσκα, που έσκασε με κρότο.

«Απέτυχε στη "Μήδεια", απέτυχε στις πυρκαγιές του καλοκαιριού, απέτυχε στην τελευταία κακοκαιρία. Κύριε Μητσοτάκη περιοριστήκατε απλά σε μια "συγνώμη". Είπατε μόνο μια "συγνώμη" για ένα ζήτημα που χάθηκε η ευθύνη και μαζί με την ευθύνη χάθηκε και το φιλότιμο. Η κυβέρνηση δεν θέλει να μοιράσει ευθύνες, εκεί που πρέπει να αποδοθούν», είπε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θέλει να μοιράσει 2 χιλιάδες και χίλια ευρώ, πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αμβλύνει τις αντιδράσεις. «Δεν υπάρχει χειρότερος τρόπος υποτίμησης όχι μόνο της νοημοσύνης αλλά και της αξιοπρέπειας των πολιτών», ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ