ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές Βενιζέλου κατά Μητσοτάκη για την αναφορά στην υπόθεση Novartis

Αιχμές Βενιζέλου κατά Μητσοτάκη για την αναφορά στην υπόθεση Novartis
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δικαιούται να διαχωρίζει τα πρόσωπα που κατέστησαν στόχος με κομματικά κριτήρια, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ INTIME

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε αιχμηρά τις αναφορές του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Novartis, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Σε δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης όταν «αναφέρεται στη Βουλή σε μια σκευωρία που έθεσε στο στόχαστρό της την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας δια του ευτελισμού της Δικαιοσύνης δεν δικαιούται να διαχωρίζει τα πρόσωπα που κατέστησαν στόχος με κομματικά κριτήρια. Το μόνο κριτήριο είναι θεσμικό. Ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να καταστήσει σαφές ότι υπερασπίζεται τους θεσμούς και όχι στελέχη της παράταξής του»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρει πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης «απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα του ζήτησε επιτακτικά - μιλώντας εκ μέρους της παράταξής του, όπως τόνισε - να ζητήσει συγγνώμη από τα πολιτικά πρόσωπα που κατέστησαν στόχος της "σκευωρίας Novartis".

Μνημόνευσε δε ως τέτοια τους πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο και τους υπουργούς Δημήτρη Αβραμόπουλο, 'Αδωνι Γεωργιάδη, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Μάριο Σαλμά. Δεν ανέφερε το όνομα του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, των πρώην υπουργών Ανδρέα Λοβέρδου και Γιώργου Κουτρουμάνη και το δικό μου ως πρώην αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ γιατί προφανώς δεν ανήκουμε στην παράταξή του».

Η αναφορά Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται ότι απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, κατά την τοποθέτησή του επί της πρότασης μομφής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Τα γεγονότα λοιπόν αρκούν, γιατί δεν έχω πολλά να πω περί δημοκρατίας με αυτούς οι οποίοι στοχοποίησαν συστηματικά 10 κορυφαία πολιτικά πρόσωπα. Όχι για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο» -όπως έλεγε ο διαβόητος «Ρασπούτιν» της εποχής, Υπουργός σας- αλλά για την αθλιέστερη σκευωρία με το όνομα Novartis, μια σκευωρία που κατέρρευσε με πάταγο και οι πρωταγωνιστές της βρίσκονται σήμερα στα χέρια της Δικαιοσύνης.

»Ένας στο Ειδικό Δικαστήριο και οι άλλοι κατηγορούμενοι ή ύποπτοι. Όχι για την άποψή τους, προσέξτε, όχι για την άποψή τους, αλλά γιατί δημοσίευσαν ψεύτικα στοιχεία για να στήσουν ψεύτικες κατηγορίες. Γι’ αυτό καλούνται ως ύποπτοι, όχι για την άποψή τους. Αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία, αυτό λέγεται συμμορία. Δε λέγεται ελευθεροτυπία αλλά ελευθερο-δολοφονία. Με αυτόν τον υπόκοσμο είστε αγκαλιά.

»Θα μιλήσω σήμερα μόνο για λογαριασμό της παράταξης της οποίας έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος. Δύο πρώην Πρωθυπουργοί, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Πικραμμένος, τέσσερα στελέχη του κόμματός μας, οι κύριοι Αβραμόπουλος, Γεωργιάδης, Λυκουρέντζος και Σαλμάς, στοχοποιήθηκαν στο πλαίσιο αυτής της σκευωρίας. Όλων οι υποθέσεις αρχειοθετήθηκαν από τη Δικαιοσύνη.

»Πότε επιτέλους θα έχετε το θάρρος να τους ζητήσετε συγγνώμη; Πότε; Κάντε το τώρα αν έχετε το θάρρος. Διακόπτω την ομιλία μου και πάρτε το λόγο να τους ζητήσετε συγγνώμη που τους κρεμάσατε στα μανταλάκια σε αυτή εδώ την αίθουσα, στην πιο άθλια σκευωρία η οποία κατασκευάστηκε ποτέ. Και σήμερα που οι υποθέσεις τους μπήκαν στο αρχείο κάθεστε σιωπηλός και μειδιάτε κάτω από τη μάσκα. Ντροπή σας, ντροπή σας, ντροπή σας. Και μας κάνετε και κηρύγματα για το Κράτος Δικαίου, εσείς.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ