ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μήνυμα» Πλεύρη: Μην ελπίζουν σε άρση αναστολής στις 31 Μαρτίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

«Μήνυμα» Πλεύρη: Μην ελπίζουν σε άρση αναστολής στις 31 Μαρτίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης INTIME

«Όσοι έχουν ελπίδες ότι 31 Μαρτίου θα άρουμε την αναστολή, ώστε να επιστρέψει κόσμος που είναι ανεμβολίαστος, αυτό δεν πρόκειται να γίνει», ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στον εμβολιασμό των υγειονομικών.

Επανέλαβε ότι για το μέτρο της αναστολής έχει δοθεί παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου προσθέτοντας ότι μέχρι τότε θα υπάρξει βούληση και θέση της κυβέρνησης για το τι θα γίνει.

Όπως είπε ο υπουργός, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, όσοι υγειονομικοί δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, όσοι δηλαδή δεν έχουν κάνει τις δυο δόσεις, παραμένουν σε αναστολή μέχρι τις 31 Μάρτιου και μέχρι τότε θα υπάρξει συνολική ρύθμιση.

«Όσοι δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση, δεν υπάρχει στον νόμο καμιά πρόβλεψη ούτε είναι στις προθέσεις να συνδέεται με αναστολή εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

«Το βασικό στοιχείο του εμβολιασμού είναι να έχεις ολοκληρώσει τον εμβολιασμό σου, πρώτη και δεύτερη δόση. Ο νόμος δεν έχει αλλάξει, άρα αυτήν τη στιγμή δεν μπαίνει σε αναστολή όποιος δεν έχει κάνει την αναμνηστική. Συνολικά μέχρι τότε, θα υπάρχει σαφής βούληση και νομοθέτηση για το τι θα κάνει από εκεί και πέρα», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως επεσήμανε ο κ. Πλεύρης, θέση και εισήγηση του υπουργείου Υγείας είναι, «όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί από τις 31 Μαρτίου και μετά, να μην μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ».

«Όσοι δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση, το πιστοποιητικό τους δεν ισχύει ως προς την κοινωνική ζωή και την κινητικότητα, όπως σε όλους τους άλλους, δεν συνδυάζεται με το τι θα γίνει στη δουλειά του», πρόσθεσε.

Ο Θάνος Πλεύρης είπε, επίσης, πως «όσοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση στις 7 Φεβρουαρίου το πιστοποιητικό τους δεν ισχύει για την κοινωνική δραστηριότητα. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού συνδυάζεται με την κινητικότητα και εμείς το έχουμε συνδυάσει με εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ