ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για ΚΙΝΑΛ: Οι ίσες αποστάσεις σημαίνουν ταύτιση με τον πολακισμό του ΣΥΡΙΖΑ

ΝΔ για ΚΙΝΑΛ: Οι ίσες αποστάσεις σημαίνουν ταύτιση με τον πολακισμό του ΣΥΡΙΖΑ
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης INTIME

Επίθεση στο ΚΙΝΑΛ ότι «οι ίσες αποστάσεις απέναντι στο πρωτοφανές περιστατικό με τον κ. Πολάκη στη Βουλή, σημαίνουν ταύτιση με τον Πολακισμό του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι βλαπτικό για τη δημοκρατία» εξαπολύει η ΝΔ.

Η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος έχει ως εξής:

«Απέναντι σε ένα πρωτοφανές περιστατικό όπως το χθεσινό δεν μπορεί κανείς να κρατά ίσες αποστάσεις. Δεν μπορείς να κρατάς ίσες αποστάσεις ανάμεσα στον Πολάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ από τη μια και τους κανόνες της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου από την άλλη. Γιατί ίσες αποστάσεις στην περίπτωση αυτή σημαίνουν ταύτιση με τον Πολακισμό του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι βλαπτικό για τη Δημοκρατία. Πράγμα που θα έπρεπε να έχουν αντιληφθεί πολύ καλύτερα ιδίως όσοι έχουν εμπειρία στο Ευρωκοινοβούλιο.

Το ΚΙΝΑΛ απέναντι σε μια καθαρά αντιθεσμική συμπεριφορά, επέλεξε το ρόλου του «επιτήδειου ουδέτερου». Ο κομματικός μικροϋπολογισμός υπερισχύει της θεσμικής υπευθυνότητας».

Ρουσσόπουλος: Αυτή η εικόνα ωφελεί τον ίδιο, δεν ξέρω κατά πόσο ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ

Για το θέμα μίλησε το πρωί της Τρίτης και ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσσόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής.

Όπως είπε, οι βουλευτές πρέπει να μιλούν για το νομοσχέδιο που συζητείται εκείνη την ώρα. Ωστόσο, όπως σημείωσε, συχνά, με αφορμή τη συζήτηση κάποιου νομοσχεδίου, η ομιλία μπορεί να αφορά και άλλα θέματα.

«Εν προκειμένω, ο ομιλητής μιλούσε μόνο για ένα άλλο θέμα. Ο κανονισμός εφαρμόζεται κατά περίπτωση και κατά την ανοχή του προεδρείου. Αν δεν είχε διακοπεί ο κύριος Πολάκης και είχε αφεθεί να μιλάει, θα μιλούσε σίγουρα πολύ περισσότερο, γιατί ποτέ δεν κρατάει τον χρόνο του. Το ότι μιλάω για όποιο θέμα θέλω, όποτε θέλω, από το βήμα της Βουλής είναι έλλειψη σεβασμού προς τον Κανονισμό».

«Πολιτικά, πιο πολλή φασαρία γίνεται τώρα, προφανώς ωφελείται προσωπικά. Ο πολίτης κρίνει, σίγουρα ο κοινοβουλευτισμός δεν ωφελείται από τέτοιου είδους συμπεριφορές», κατέληξε ο κύριος Ρουσσόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ