ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: «Η μόνη συζήτηση με τον Πολάκη θα είναι στο δικαστήριο - Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα»

Γεωργιάδης: «Η μόνη συζήτηση με τον Πολάκη θα είναι στο δικαστήριο - Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα»
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης INTIME

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης και διαμήνυσε, πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Παρεμβαίνοντας στη Βουλή μετά τη σφοδρή κόντρα που ξέσπασε, από την απόφαση του Χαράλαμπου Αθανασίου να αφαιρέσει τον λόγο από τον Παύλο Πολάκη, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως μετά από 5 χρόνια ελέγχου, δεν υπάρχουν ούτε καν αποχρώσες ενδείξεις για να κατηγορηθεί στην υπόθεση της Novartis.

«Η μόνη συζήτηση με τον Πολάκη θα είναι στο δικαστήριο για την αγωγή που του καταθέτω. Θα έρθει στο δικαστήριο να εξηγήσει γιατί ο εισαγγελέας αρχειοθέτησε την υπόθεσή μας», είπε και απάντησε στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να δοθεί στη δημοσιότητα η πράξη αρχειοθέτησης της υπόθεσης του. «Η πράξη αρχειοθέτησης περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και ποτέ η Δικαιοσύνη δεν την δίνει σε κανένα εκτός από τον ενδιαφερόμενο. Αν ένας δικαστής έδινε αυτή την πράξη, χωρίς δική μου συναίνεση, θα ήταν παράνομη πράξη», είπε και συνέχισε: «Εγώ όμως καταθέτω όλη την πράξη αρχειοθέτησης στη Βουλή. Η πράξη αρχειοθετήσεως είναι ύμνος για την θητεία μου. Εξετάζει όλες τις τιμές των φαρμάκων με ένα προς ένα τους νόμους και τις υπουργικές μου αποφάσεις και καταλήγει ότι δεν ευνόησα τη Novartis».

Απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση, ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε πως θα λυθεί μια διαφορά σε ένα κράτος δικαίου, «με τσίγκινα σωβρακάκια ή με τον θεσμικό τρόπο;», καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να του απαντήσει σε ένα ερώτημα: «Πού θέλετε να πάω για να σταματήσετε να μιλάτε για εμένα για την Novartis; Να πάω στο Βατικανό; Στον ΟΗΕ;
Με κατηγορείτε και με ελέγχουν 5 χρόνια στην Δικαιοσύνη. Τι άλλο να κάνω δηλαδή. Να στήσουμε δικαστήριο με Πολάκη και Βαξεβάνη; Όμως όταν κ. Ραγκούση αρνείστε να μου ζητήσετε συγγνώμη επειδή με είπατε κλέφτη εγώ τι να πω; Η μόνη χρονιά που η Novartis είχε ζημίες ήταν επί δικής μου θητείας. Το μόνο αρμόδιο όργανο να κρίνει έκρινε αλλά εσάς δεν σας βολεύει». Απαντώντας στην κριτική ότι γίνεται bullying στους δικαστές, αναφέρθηκε σε αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη κατά δικαστικών λειτουργών.

Στην παρέμβασή του χαρακτήρισε τραγωδία για τον ΣΥΡΙΖΑ το χθεσινοβραδινό επεισόδιο στη Βουλή, λέγοντας ότι μόνον η Χρυσή Αυγή έκανε αντίστοιχα πράγματα. "Είναι εξαιρετικά δηλωτικό του ποιοι είστε και ευκρινές για το λαό τι θα θέλατε να κάνατε αν ερχόταν η δεύτερη φορά", είπε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στράφηκε και κατά του ΚΙΝΑΛ για την ανακοίνωση που έβγαλε χθες βράδυ. «Εγώ με το ΚΙΝΑΛ έχω δώσει αγώνες και με εσάς προσωπικά κ. Κωνατντινόπουλε. Ντρέπομαι. Όταν σας έβριζαν ως δωροδοκηθέντες για το ΣΙΝΤΙΕΣ εγώ βγήκα και σας στήριξα. Και εσείς βγάζετε ανακοίνωση και με εξισώνετε με τον Πολάκη; Ακούστε την ιστορική αλήθεια: Ο κ. Βενιζέλος έβγαλε μια ανακοίνωση και είπε ότι κακώς ο πρωθυπουργός δεν μίλησε και για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που στοχοποιήθηκαν μας τσουβάλιασε το σύστημα Ρασπούτιν και ΣΥΡΙΖΑ για να κερδίσει τις εκλογές. Όμως ο Πρωθυπουργός μίλησε ως Πρόεδρος της ΝΔ για να δώσει την δυνατότητα και στον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να κάνει μια αντίστοιχη δήλωση. Που είναι ο Ανδρουλάκης; Ούτε μια δήλωση δεν έκανε. Αγαπητέ κ. Βενιζέλο μας αδίκησες αλλά σε αδίκησε το ίδιο σου το κόμμα. Το να με εξισώνετε με τον κ Πολάκη αδικείται τον κ. Βενιζέλο κύριοι του ΚΙΝΑΛ», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ