ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαψεύδει η Κομισιόν τα περί κυβέρνησης τεχνοκρατών στην Αθήνα - Τι λέει το δημοσίευμα του Euractiv

Διαψεύδει η Κομισιόν τα περί κυβέρνησης τεχνοκρατών στην Αθήνα - Τι λέει το δημοσίευμα του Euractiv
Κομισιόν: «Γελοίο και εντελώς αβάσιμο το δημοσίευμα» AP Photo/Virginia Mayo

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι κύκλοι των Βρυξελλών πιέζουν για κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Αθήνα, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Euractiv.

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ, ερωτηθείς για το θέμα, έκανε λόγο για «γελοίο και εντελώς αβάσιμο δημοσίευμα». Ειδικότερα, όπως σημείωσε:

«Η Κομισιόν δεν θα πέσει τόσο χαμηλά σχολιάζοντας ένα τόσο γελοίο και αβάσιμο δημοσίευμα».

Νωρίτερα, το Euractiv, επικαλούμενο πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ισχυρίστηκε ότι «μετά από την εμπειρία των διαπραγματεύσεων για τα πρώτα ορόσημα μεταρρυθμίσεων για την πρώτη δόση του Ταμείου Ανάκαμψης, υπάρχουν ισχυρές συζητήσεις και σκέψεις για την προώθηση του μοντέλου Ιταλίας τύπου Ντράγκι, και για την Ελλάδα».

«Με βάση το σκεπτικό των κύκλων αυτών, το υφιστάμενο προσωπικό του ελληνικού πολιτικού συστήματος δεν είναι σε θέση να φέρει εις πέρας τις βαθιές τομές που απαιτείται προκειμένου η χώρα να αλλάξει σελίδα» σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Το σενάριο αυτό ενισχύεται έντονα από το σύστημα των επόμενων εκλογών, με πολύ έντονο το σενάριο μη κυβερνησιμότητας στο «πιο κρίσιμο σημείο των μεταρρυθμίσεων του Ταμείου Ανάκαμψης», τονίζει η ίδια πηγή.

Αναλυτικά το δημοσίευμα εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ