ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Τασούλας: «Πρότυπο ήθους» ο Χρήστος Σαρτζετάκης - Η Βουλή τίμησε τον πρώην Πρόεδρο

Κώστας Τασούλας: «Πρότυπο ήθους» ο Χρήστος Σαρτζετάκης - Η Βουλή τίμησε τον πρώην Πρόεδρο
Η Βουλή των Ελλήνων, με την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας, τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Χρήστου Σαρτζετάκη INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τη θλίψη του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη.

Ο κ. Τασούλας ανέφερε:

«Σήμερα έφυγε από κοντά μας ένας εξέχων πολίτης αυτής της χώρας, πρότυπο ήθους και αγωνιστικότητας. Ο Χρήστος Σαρτζετάκης πέρασε στην ιστορία, με τους αγώνες του για την προάσπιση του Δικαίου και της Δημοκρατίας. Έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο με την αποφασιστική συμβολή του στην αποκάλυψη των ενόχων στη δολοφονία του βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη, αλλά και την αντιδικτατορική του δράση. Η δημόσια παρουσία του ως Ανώτατος Δικαστικός, αλλά και ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, την περίοδο 1985-1990, υπαγορεύτηκε πάντα από την αίσθηση μέτρου, την προσήλωση στην νομιμότητα και το υψηλό αίσθημα ευθύνης στην άσκηση των καθηκόντων του. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Η Βουλή των Ελλήνων, με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας, τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ