ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση για τη διαχείριση του ειδικού λογαριασμού για την ανακούφιση των πληγέντων στο Μάτι

Αντιπαράθεση για τη διαχείριση του ειδικού λογαριασμού για την ανακούφιση των πληγέντων στο Μάτι
Εικόνες από τη φονική φωτιά στο Μάτι INTIME

Άψογη χαρακτήρισε τη διαχείριση του ειδικού λογαριασμού που τηρείται στην ΤτΕ για την ανακούφιση των πυρόπληκτων από τις φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2018 ο Κώστας Τασούλας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής παρεμβαίνοντας στη συζήτηση κύρωσης του μνημονίου με την Κύπρο για την υλοποίηση έργων υποδομής για την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση των πυρόπληκτων περιοχών της Ανατολικής Αττικής υπογράμμισε ότι ο λογαριασμός στον οποίο μετέχει και η Βουλή υπόκειται σε αυστηρό έλεγχο νομιμότητας τόσο από ορκωτούς λογιστές όσο και από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ο ειδικός λογαριασμός ξεκίνησε με 37 εκατ. ευρώ. Από τα χρήματα αυτά ένα ποσό της τάξης περίπου 7,5 εκατ. διατέθηκε μετά τις εκλογές του 2019 για μελετητικές αμοιβές, περιφράξεις κλπ, ενώ σήμερα στον λογαριασμό υπάρχει ποσό άνω των 24 εκατ. ευρώ.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον τέως Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να κάνει λόγο για «μείζον πολιτικό σκάνδαλο άγνοιας ή λανθασμένης διάθεσης πόρων». Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τηρήθηκε η αρχική συμφωνία που προέβλεπε ότι τα χρήματα της δωρεάς θα διατεθούν για την κατασκευή Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική και όχι για τη δημιουργία κατοικιών για πυρόπληκτους και άλλες κοινωνικές ομάδες στην περιοχή Σκουφέικα της Ραφήνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ