ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Επίσκεψη στελεχών της ΝΔ στον «Άγιο Σάββα»

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Επίσκεψη στελεχών της ΝΔ στον «Άγιο Σάββα»
Σε συζήτηση που είχαν τα στελέχη της ΝΔ με τη διοίκηση και υπαλλήλους του νοσοκομείου αναφέρθηκαν στις ανάγκες των ογκολογικών ασθενών, καθώς και στην επίδραση της πανδημίας ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» επισκέφτηκαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά του καρκίνου.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΝΔ σημειώνει ότι «σε μια ουσιαστική συζήτηση με τη διοίκηση και υπαλλήλους του νοσοκομείου αναφέρθηκαν στις ανάγκες των ογκολογικών ασθενών, καθώς και στην επίδραση της πανδημίας σε αυτές. Τονίστηκε η προσπάθεια όλου του προσωπικού που κατάφερε να συνεχιστεί, απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα η θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών, μέσα στις πρωτοφανείς δύσκολες συνθήκες της πανδημίας».

Παράλληλα σύμφωνα με την ανακοίνωση, επισημάνθηκε απ´ όλους η ανάγκη για εφαρμογή ενός εθνικού μητρώου Νεοπλασιών, καθώς και ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός των προληπτικών εξετάσεων του γενικού πληθυσμού, που στόχο θα έχουν την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση των νεοπλασιών σε αρχικά στάδια. Άξονες πάνω στους οποίους ήδη δουλεύει το υπουργείο υγείας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της ΝΔ Σίμος Ψωμιάδης,ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ κ. Βασίλης Θεοδουλίδης, η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλλίδου, ο συντονιστής Βασίλης Παπαχρήστος.

Στην ανακοίνωσή της η Νέας Δημοκρατία, ευχαριστεί για την εποικοδομητική συζήτηση, τη διοικήτρια Όλγα Μπαλαούρα, τον αναπληρωτή διοικητή Χρήστο Φασιανό, τον Χειρουργό μαστού Αντώνης Χαρλαύτης, Πνευμονολόγο Αθανάσιο Ζεττο και τους ραδιολόγους τεχνολόγους ακτινοθεραπείας Νίκο Αντωνίου και Γιώργος Στάμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ