ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Να δοθούν άμεσα και χωρίς εξαιρέσεις αποζημιώσεις στους αγρότες

ΚΙΝΑΛ: Να δοθούν άμεσα και χωρίς εξαιρέσεις αποζημιώσεις στους αγρότες
«Είναι ανάγκη ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει γρήγορα σε καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις», αναφέρει - μεταξύ άλλων - το Κίνημα Αλλαγής. INTIME NEWS / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Τις πληγείσες από την πρόσφατη σφοδρή χιονόπτωση περιοχές του Μαραθώνα επισκέφθηκε κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής.

Στη συνάντηση που είχαν με Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Μαραθώνα, Αλέκο Βάρσο και τον Αντιπρόεδρο Δημήτρη Μάμαλη ενημερώθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής και είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν από κοντά το μέγεθος των ζημιών στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής, «οι αγρότες του Μαραθώνα, της Αργολίδας αλλά και άλλων περιοχών της χώρας βρίσκονται σε απόγνωση καθώς σε λίγες ώρες είδαν τους κόπους μίας ολόκληρης χρονιάς να θάβονται κάτω από το χιόνι και τον παγετό».

«Είναι ανάγκη ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει γρήγορα σε καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, προκειμένου οι πληγέντες αγρότες να λάβουν, χωρίς εξαιρέσεις το συντομότερο δυνατό και στο ακέραιο τις αποζημιώσεις που δικαιούνται για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν και να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Το κλιμάκιο του ΚΙΝ.ΑΛ. αποτελείτο από τον βουλευτή και Υπεύθυνο του Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ανδρέα Πουλά, τον Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστοδουλάκη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο και μέλος ΚΠΕ, Γιάννη Σμέρο και τα μέλη της Ν.Ε. Ανατολικής Αττικής Χρήστο Δραγώτη και Λάζαρο Καραούλη.

«Ζεσταίνουν» τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες: Το βλέμμα στραμμένο στο μπλόκο της Νίκαιας

Την ίδια στιγμή, για τις επόμενες κινήσεις του αποφασίζουν σήμερα, Σάββατο, οι αγρότες, οι οποίοι βρίσκονται σε ετοιμότητα για κλιμάκωση των κινητοποίησεών τους στον κόμβο της Νίκαιας. Οι δρόμοι παραμένουν ανοικτοί, ωστόσο έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός αγροτών με τα τρακτέρ που διανυκτέρευσαν παραταγμένα έξω από την Εθνική Οδό στο κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα.

Προς το παρόν εκτιμάται πως έχουν συγκεντρωθεί περί τα 300 αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο της Νίκαια, κάτω από την Εθνική οδό, αριθμός ωστόσο, που αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

«Βρισκόμαστε στον κόμβο της Νίκαιας και θα παραμείνουμε εδώ απόψε αφού η αστυνομία δεν μας επιτρέπει να μπούμε στην Εθνική. Σήμερα θα συσκεφθούμε ξανά για τα επόμενα βήματα μας ενώ παράλληλα καλούμε τους συναδέλφους μας να έρθουν και να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος των αγροτών του νομού Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας.

Αποφασίζουν οι αγρότες για τα επόμενα βήματά τους - Με αναμμένες τις μηχανές τα τρακτέρ στη Νίκαια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ