ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η νέα Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας

Η νέα Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας
Στιγμιότυπο από το 10ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τη ριζική ανανέωση του κόμματος και την γενικότερη αναδιάταξη του εσωτερικού σκηνικού σηματοδότησε η εκλογή της νέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Χαρακτηριστικό ήταν το έντονο παρασκήνιο και οι ζυμώσεις, με σκοπό να εκπροσωπηθούν στη νέα Πολιτική Επιτροπή όλες οι εσωκομματικές ομάδες, τα αιρετά μέλη της οποίας αυξήθηκαν από 100 σε 150 έπειτα από διαβουλεύσεις.

Υποψήφιοι ήταν 238 σύνεδροι, που έδωσαν τη μάχη για μία θέση στην Πολιτική Επιτροπή, δεδομένου ότι όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος ήθελαν να έχουν επιρροή.

Σημειώνεται πάντως, πως έπειτα από εντολή του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν υπέβαλαν υποψηφιότητα οι στενοί προσωπικοί συνεργάτες του, ενώ πολλοί ακόμη δεν κατέθεσαν υποψηφιότητα, διότι το νέο καταστατικό προβλέπει το ασυμβίβαστο κομματικού ρόλου και κρατικής θέσης.

Στον εκλογικό κατάλογο ήταν εγγεγραμμένοι 4.839 σύνεδροι και ψήφισαν 3.216 (καθώς πολλοί που ήταν από επαρχία αναχώρησαν νωρίτερα), με τη συμμετοχή να ανέρχεται σε 66,5%. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 3.165, λευκά 6 και άκυρα 45.

nd

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, πρώτος βγήκε, με 640 ψήφους, ο Γιώργος Κατσαούνος, ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης με 560 σταυρούς προτίμησης. Την τρίτη θέση κατέλαβε, επίσης με 560 ψήφους, ο Αχιλλέας Λιούλιας (αναπληρωτής Γραμματέας στη Γραμματεία Οικουμενικού Ελληνισμού).

ndlistasd

ΔΗΜΟΦΙΛΗ