ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποπέμφθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός

Αποπέμφθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός
ΙΝΤΙΜΕ NEWS / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό απέπεμψε ο πρωθυπουργός το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον κ. Λιβανό και του ζήτησε εξηγήσεις για την αντίδρασή του στην απαράδεκτη αναφορά του Δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007.

Ο κ. Λιβανός παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού. Η παραίτηση του κ. Λιβανού έγινε αποδεκτή από τον κ. Μητσοτάκη.

Ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.

Η αφορμή

Όπως ανέφερε και το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, αφορμή στάθηκε μια σύσκεψη που είχε γίνει στη Σπάρτη στις 2 Φεβρουαρίου, όπου παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού, ο Πέτρος Δούκας εμφανίζεται να σχολιάζει τα πεπραγμένα του ίδιου και της κυβέρνησης Καραμανλή στις φονικές πυρκαγιές του 2007 απευθυνόμενος στον υπουργό.

Τα όσα ειπώθηκαν στη συγκεκριμένη σύσκεψη καταγράφηκαν σε βίντεο του ilialive.gr.

Η επίμαχη στιχομυθία

«Όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε» ακούγεται να λέει ο Πέτρος Δούκας, σε βίντεο - που ήταν σε ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook.

«Έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά…» υπερθεματίζει κάποιος από τη σύσκεψη.

«Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι. Εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι», συνεχίζει ο δήμαρχος Σπάρτης.

«Αυτό πρέπει να το απαντήσουμε. Από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί …και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιΐα», απαντά ο Σπήλιος Λιβανός.

«Απαράδεκτη η στάση του»

Με αφορμή την παραίτηση του Σπήλιου Λιβανού από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κυβερνητικές πηγές έστρεφαν τους προβολείς σε δυο πτυχές της υπόθεσης που ενέσκηψε αιφνίδια στο στρατόπεδο της πλειοψηφίας.

Πρωτευόντως επισήμαιναν την ακαριαία αντίδραση του πρωθυπουργού, καθώς πριν αρχίσει να λαμβάνουν μεγαλύτερες διαστάσεις οι δηλώσεις, επικοινώνησε με τον απερχόμενο υπουργό.

Πρόσθεταν δε με νόημα ότι παρά την προσωπική φιλία που τους συνδέει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφές προς τον πρώην υπουργό του, ότι η αντίδραση του ήταν απαράδεκτη.

Υπερθεματίζοντας οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν γίνονται αποδεκτές καθώς βρίσκονται έξω από τον αξιακό κώδικα τόσο του πρωθυπουργού όσο και της παράταξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ