ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκάγκα στη Βουλή: Αποδοτικότερα κατά 70% τα νοσοκομεία που λειτουργούν ως ΝΠΙΔ

Κριτική της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αποδοτικότερα από αυτά του δημόσιου τομέα είναι τα νοσοκομεία που λειτουργούν ως Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), ανέφερε στη Βουλή η Μίνα Γκάγκα.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, η οποία επικαλέστηκε έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), τα νοσοκομεία που λειτουργούν ως ΝΠΙΔ είναι κατά 70% αποδοτικότερα από αυτά του δημοσίου τομέα ως προς τη διαχείριση, την εξοικονόμηση πόρων και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών.

Η κυρία Γκάγκα παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορά στη σύμβαση δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του, λέγοντας πως είναι λάθος να μη δώσει θετική ψήφο στη σύμβαση δωρεάς με πρόσχημα ότι το νοσοκομείο είναι ΝΠΙΔ.

Χαρακτήρισε δε, στολίδι για τη Θεσσαλονίκη το συγκεκριμένο νοσοκομείο και απαντώντας στη βουλευτή της Δώρας Αυγέρη ότι «η κυβέρνηση ξαναζεσταίνει σχέδια για να χαρίσει φιλέτα του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα», είπε ότι «κανείς δεν εκχωρεί Δημόσια Υγεία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης