ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Θα διεκδικήσουμε αποζημιώσεις από τη Novartis

Πλεύρης: Θα διεκδικήσουμε αποζημιώσεις από τη Novartis
«Θα κάνουμε ότι δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ επί πέντε χρόνια» δήλωσε ο υπουργός Υγείας INTIME

Τη διαβεβαίωση ότι το ελληνικό δημόσιο θα διεκδικήσει αποζημιώσεις από τη Novartis παρείχε στη Βουλή ο Θάνος Πλεύρης.

Στον απόηχο της ηχηρής τοποθέτησης του Σάκη Παπαδόπουλου, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι οι έχουν ξεκινήσει οι σχετικές διαδικασίες. «Υπάρχει πρόταση από το ΝΣΚ. Θα υπάρξουν και επαφές στις ΗΠΑ στη βάση της απόφασης του Νιού Τζέρσεϊ. Θα κάνουμε ότι δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ επί πέντε χρόνια. Θα διεκδικήσουμε τα χρήματα στη βάση του σκανδάλου που είναι σκάνδαλο συνταγογράφησης με χρηματισμό ιατρών και όχι υπόθεση στοχοποίησης 10 πολιτικών προσώπων τα οποία ούτως ή άλλως δικαιώθηκαν», είπε ο κ. Πλεύρης.

Σχολιάζοντας όσα ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος λίγη ώρα νωρίτερα, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα έχει εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτή είναι η λογική στάση αν μιλάμε για διάκριση εξουσιών. Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι επι ΣΥΡΙΖΑ έγινε έρευνα, κατέληξαν σε συμπεράσματα και στήθηκαν οι 10 κάλπες. Στις 10 κάλπες ψηφίσατε και στείλατε ανθρώπους να εξεταστούν. Και τώρα που αρχειοθετούνται οι υποθέσεις βγαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κάνουν νομικές παρατηρήσεις. Σας τιμά αυτή η συμπεριφορά; Προστατεύετε την Δημοκρατία με αυτό τον τρόπο; Θέλετε να αναλάβετε ρόλο εισαγγελέα;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε:
«Άκουσα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις θέσεις του κ. Παπαδόπουλου. Τι έχετε να πείτε στους συναδέλφους σας κ. Παπαδόπουλε που κάνουν όσα και εσείς καταγγέλλετε;» συνέχισε ο υπουργός Υγείας.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ