ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εφ' όλης της ύλης κριτική Κουτσούμπα στην κυβέρνηση

Εφ' όλης της ύλης κριτική Κουτσούμπα στην κυβέρνηση
Για μιντιακό αυταρχισμό έκανε λόγο ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εφ' όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε στη Βουλή όπου συζητείται το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τη διαφημιστική δαπάνη και τις δημοσκοπήσεις ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Το πιο πιθανό είναι, εδώ μέσα στη Βουλή, με αφορμή το πόρισμα της εξεταστικής για τη 'λίστα Πέτσα', η ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ, να στήσουν άλλη μια κοκορομαχία σήμερα, όπως συνηθίζουν», είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το ζήτημα της διερεύνησης των υποθέσεων της λίστας Πέτσα, το ΚΚΕ είχε δηλώσει τη συμφωνία του στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Ταυτόχρονα όμως είχαμε τονίσει στη σχετική συζήτηση στη Βουλή ότι δεν τρέφουμε μεγάλες προσδοκίες ότι κάτι θετικό θα βγει από αυτή την επιτροπή, όπως δεν βγήκε και από άλλες αντίστοιχες επιτροπές στο παρελθόν».

Ο κ. Κουτσούμπας επέκρινε ακόμη την κυβέρνηση για τις αυξήσεις σε βασικά προϊόντα τους λογαριασμούς ρεύματος και θέρμανσης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει το θράσος να επιμένει να βαφτίζει «μέτρα στήριξης» των λαϊκών οικογενειών, κάποια ψίχουλα των λίγων ευρώ, κι αυτά κουτσουρεμένα. «Ελάχιστη στήριξη στα λαϊκά νοικοκυριά αποτελούν μόνο οι προτάσεις του ΚΚΕ: Για κατάργηση εδώ και τώρα, των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα και την ενέργεια», είπε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της ΛΑΡΚΟ, είπε ότι δίνεται μάχη από τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, για να μείνουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους, στα σπίτια τους, γιατί «η ΛΑΡΚΟ, αποτελεί μια επιχείρηση, στρατηγικής σημασίας. Και μπορεί να παραμείνει ανοιχτή, να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί, αλλά και να διασφαλίσει τη δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων της, όπως έχει προτείνει το ΚΚΕ».

Σε ό,τι αφορά στην πανδημία υποστήριξε ότι τίποτε δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν, καθώς τα ράντζα της ντροπής, έσπασαν κάθε ρεκόρ, ακόμα κι αυτό που υπήρχε επί ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εμπορευματοποιημένης δημόσιας υγείας και της συνύπαρξής της με τους επιχειρηματίες της υγείας, σήμα κατατεθέν της πολιτικής και των δυο σας. Και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε.

Ο γενικός γραμματέας μίλησε για μιντιακό αυταρχισμό και σχολίασε πως "η προβολή μονοπωλείται από ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και τώρα τελευταία και από το ΚΙΝΑΛ που πρέπει να “φουσκώσει” γιατί αντιμετωπίζεται ως ένας πιθανός κυβερνητικός μπαλαντέρ του διπολισμού; Και φυσικά ούτε λόγος για παρέμβαση του ΕΣΡ, η σύνθεση του οποίου ήταν προϊόν συνεννόησης αυτών των τριών κομμάτων… “Μούγκα στη στρούγκα”, για όλα αυτά…". Έκανε λόγο για σύγκλιση των δύο κομμάτων και σχολίασε ότι οι σημερινοί καυγάδες ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ ωχριούν μπροστά στους παλαιότερους καυγάδες της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και εκτίμησε: "Εμείς δεν αποκλείουμε να το ξαναδούμε σε ριμέικ… Το ίδιο έργο, με παρόμοιο αντιλαϊκό σενάριο, αλλά με κάποιους νέους πρωταγωνιστές αυτή τη φορά, τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, με φτερούγα το ΚΙΝΑΛ".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ