ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παναγιώτοπουλος: Λάθος η αίσθηση ότι δεν κάνουμε τίποτα για τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Ν. Παναγιώτοπουλος: Λάθος η αίσθηση ότι δεν κάνουμε τίποτα για τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη
«Η αίσθηση ότι είμαστε αμέριμνοι απέναντι στην απειλή των UAV είναι λάθος» δήλωσε από τη Βουλή ο υπουργός Άμυνας INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Απάντηση στην κριτική που δέχεται ότι η χώρα δεν προβαίνει σε καμία ενέργεια για την αντιμετώπιση των μη επανδρωμένων τουρκικών αεροσκαφών (UAV) έδωσε στη Βουλή ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Η αίσθηση ότι είμαστε αμέριμνοι απέναντι στην απειλή των UAV είναι λάθος, γίνονται πολλές κινήσεις σε πολλά επίπεδα», είπε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή για τις συμβάσεις των Rafale, των φρεγατών Belhara και τορπιλών.

«Βλέπω ότι ορισμένοι έχουν την αίσθηση ότι δεν κάνουμε τίποτα για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Τουρκίας, «δεν είναι τα drones που φωτογραφίζουν γάμους», διευκρίνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε:

«Δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε τι κάνει το ΥΠΕΘΑ γι αυτά τα συστήματα. Οι εταιρείες που μπορούν να παρουσιάσουν λύσεις έχουν απόλυτη πρόσβαση στο ΥΠΕΘΑ. Να κάνουν την παρουσίαση να γίνει η αξιολόγηση και να πάμε παρακάτω. Αυτή η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Δεν οφείλουμε να δίνουμε αναφορά κάθε ώρα και στιγμή για το τι κινήσεις κάνουμε και πως προχωράμε. Αλλά η αίσθηση ότι είμαστε αμέριμνοι απέναντι στην απειλή των UAV είναι λάθος. Γίνονται πολλές κινήσεις σε πολλά επίπεδα. Όποιος θέλει να δείξει κάτι μπορεί να το κάνει ενώπιον των αρμόδιων επιτελείων. Η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ έχει αποδείξει ότι ακούει τα επιτελεία και καλύπτει τις ανάγκες τους σε πολύ μεγάλο βαθμό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ