ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Εγκρίθηκαν οι συμβάσεις για Rafale, Belharra και τορπίλες - Την Τρίτη στην Ολομέλεια

Βουλή: Εγκρίθηκαν οι συμβάσεις για Rafale, Belharra και τορπίλες - Την Τρίτη στην Ολομέλεια
Υπέρ των συμβάσεων ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, ενώ επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Περαιτέρω παρεμβάσεις για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων προανήγγειλε στη Βουλή, όπου εγκρίθηκαν με ευρύτατη πλειοψηφία οι συμβάσεις πρόσκτησης πολεμικών αεροσκαφών Rafale, φρεγατών Belharra και σύγχρονων τορπιλών για τα υποβρύχια, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Εφόσον έχουμε χρόνο θα έρθουν κι άλλες παρεμβάσεις που θα ολοκληρώσουν το φάσμα των αναγκών και στους τρεις κλάδους», είπε στην αρμόδια επιτροπή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε πως μετά την ικανοποιητική κάλυψη πολλών αναγκών της Πολεμικής Αεροπορίας, η κυβέρνηση θα προχωρήσει και στην ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού.

«Ασφαλώς και ο Στρατός Ξηράς έχει τις δικές του ανάγκες και αυτή την ώρα γίνονται διαπραγματεύσεις και για τις ανάγκες του στρατού Ξηράς. Υπάρχει συνολικό σχέδιο. Έχουμε συνολικό σχέδιο και θα το διαπιστώσετε στο άμεσο μέλλον με όσα θα φέρουμε για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή», ανέφερε.

Υπέρ των συμβάσεων πρόσκτησης πολεμικών αεροσκαφών Rafale, φρεγατών Belharra και σύγχρονων τορπιλών για τα υποβρύχια, τάχθηκαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια. Επιφυλάξεις εξέφρασε και το ΜέΡΑ25, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε ότι καταψηφίζει και θα δηλώσει «παρών» στην προμήθεια τορπιλών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ