ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις προκαλεί το νομοσχέδιο για το νέο ΕΦΚΑ - Την απόσυρσή του ζητά η αντιπολίτευση

Αντιδράσεις προκαλεί το νομοσχέδιο για το νέο ΕΦΚΑ - Την απόσυρσή του ζητά η αντιπολίτευση
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επικρίνουν την κυβέρνηση για τις κατεπείγουσες διαδικασίες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου για το νέο ΕΦΚΑ INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Νέα εστία έντασης κυβέρνησης – αντιπολίτευσης προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το νέο ΕΦΚΑ.

Όλα τα κόμματα ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου επικρίνοντας με δριμύτητα την κυβέρνηση για τις κατεπείγουσες διαδικασίες συζήτησης και ψήφισης του από τη Βουλή.

«Πολιτικά απαράδεκτο», χαρακτήρισε το νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι διέπεται απο πελατειακή αντίληψη η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Είναι ένα νομοσχέδιο που μας φέρνει πολλά χρόνια πίσω. Θα έχουμε δύο ταχύτητες διευθυντών και διεκδικητών. Ο ένας θα αμείβεται πλουσιοπάροχα και ο άλλος θα αμείβεται σαν δημόσιος υπάλληλος. Άλλος θα έχει μπει με ΑΣΕΠ και άλλος με υπογραφή υπουργού», είπε.

Την αντίθεση του ΚΙΝΑΛ με την ακολουθούμενη διαδικασία εξέφρασε ο Γιώργος Μουλκιώτης, που επίσης, ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Νομοσχέδιο έκτρωμα που αλλάζει άρδην τα εργασιακά δικαιώματα το χαρακτήρισε ο Χρήστος Κατσώτης από το ΚΚΕ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για fast track διαδικασίες προκειμένου να μην υπάρξει χρόνος για αντιδράσεις.

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί τη Δευτέρα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και την επόμενη Τετάρτη θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ