ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Ανακοίνωση για τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ουκρανία

ΥΠΕΞ: Ανακοίνωση για τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ουκρανία
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή ταξιδεύουν στην Ουκρανία να βρίσκονται σε επαφή με την Πρεσβεία στο Κίεβο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Μάλιστα, το υπουργείο Εξωτερικών παραθέτει και τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Διεύθυνση: 30-i Andriivskiy uzviz Str., Kyiv 01901, UKRAINE
  • Τηλέφωνα: 00380 44 3630780, 00380 44 3630781, 00380 44 3630782
  • Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: 00380 73 04 29 453
  • Διεύθυνση e-mail: gremb.kie@mfa.gr
  • Ιστότοπος: http://www.mfa.gr/kiev

Νωρίτερα σήμερα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ισραήλ, Νορβηγία, Λετονία και Νότια Κορέα συνέστησαν στους πολίτες τους που βρίσκονται στην Ουκρανία να φύγουν από τη χώρα.

Τη Δευτέρα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενθάρρυνε τους Αμερικανούς που βρίσκονται στην Ουκρανία να εγκαταλείψουν τη χώρα εν αναμονή μιας πιθανής ρωσικής εισβολής.

Πριν λίγη ώρα, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, κάλεσε όλους τους Αμερικανούς που παραμένουν στην Ουκρανία «να αναχωρήσουν αμέσως».

«Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό το σημείο. Οποιοσδήποτε Αμερικανός στην Ουκρανία θα πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό και σε κάθε περίπτωση, τις επόμενες 24 έως 48 ώρες», είπε ο Σάλιβαν.

«Προφανώς δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι πρόκειται να συμβεί, αλλά ο κίνδυνος είναι τώρα αρκετά υψηλός και η απειλή είναι τώρα αρκετά άμεση», είπε.

Ο Σάλιβαν είπε ότι εάν οι Αμερικανοί παραμείνουν «αναλαμβάνουν τον κίνδυνο χωρίς καμία εγγύηση ότι θα υπάρξει οποιαδήποτε άλλη ευκαιρία να φύγουν» και πως δεν προβλέπεται αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση εκκένωσης «σε περίπτωση ρωσικής εισβολής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ