ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια - Μπορέλ για Ουκρανία και Ανατολική Μεσόγειο

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια - Μπορέλ για Ουκρανία και Ανατολική Μεσόγειο
«Οι διπλωματικές αποστολές της ΕΕ στην Ουκρανία παραμένουν ανοιχτές», ανέφερε επιπλέον ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ Intime

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Στη διάρκεια επικοινωνίας, ο Νίκος Δένδιας και ο Ζοζέπ Μπορέλ συζήτησαν για τρέχουσες εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς και στην Ανατολική Μεσόγειο, ιδιαίτερα υπό το φως των τελευταίων προκλητικών δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων, αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Μπορέλ: Ανοιχτές οι διπλωματικές αποστολές της ΕΕ στην Ουκρανία

Οι διπλωματικές αποστολές της ΕΕ στην Ουκρανία παραμένουν ανοιχτές, ανέφερε επιπλέον ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε εκ μέρους της ΕΕ, προσθέτει ότι «συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται για την υποστήριξη των πολιτών της ΕΕ και σε συνεργασία με τις ουκρανικές αρχές», ενώ επισημαίνει ότι οποιαδήποτε περαιτέρω στρατιωτική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας «θα έχει τεράστιες συνέπειες και βαρύ τίμημα ως απάντηση».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπορέλ αναφέρει ότι «η ΕΕ και τα κράτη-μέλη της συντονίζουν τις ενέργειές τους ενόψει των σημερινών απειλών στην Ουκρανία».

Συμπληρώνει ότι «οι διπλωματικές μας αποστολές δεν κλείνουν. Παραμένουν στο Κίεβο και συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται για την υποστήριξη των πολιτών της ΕΕ και σε συνεργασία με τις ουκρανικές αρχές.

Η παρουσία του προσωπικού και οι ταξιδιωτικές συμβουλές προς τους πολίτες της ΕΕ προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες για να ληφθούν υπόψη οι συνθήκες ασφαλείας».

«Επιβεβαιώνουμε τη συνεχή υποστήριξή μας στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας και στις διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση. Υπενθυμίζουμε ότι οποιαδήποτε περαιτέρω στρατιωτική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας θα έχει τεράστιες συνέπειες και βαρύ τίμημα ως απάντηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ