Ψηφίστηκαν από την επιτροπή οι συμβάσεις για Rafale, φρεγάτες Belhara και τορπίλες υποβρυχίων
Ανανεώθηκε:
Τον δρόμο για την Ολομέλεια της Βουλής πήραν οι συμβάσεις για την προμήθεια των έξι επιπλέον Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας, των τριών νέων φρεγατών Belharra του Πολεμικού Ναυτικού και των τορπιλών για τα υποβρύχια 214 μετά την ψήφισή τους από την αρμόδια επιτροπή.
Επωφελείς χαρακτήρισε τις τρεις συμβάσεις ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σημειώνοντας πως η προσπάθεια για την ενίσχυση των ΕΔ έχει δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος, αλλά ανυπολόγιστο εθνικό όφελος, καθώς είναι άκρως απαραίτητα τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα.
Αναφερόμενος ειδικότερα στην προμήθεια των Rafale που καταψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι αφενός μπορούν να διαφοροποιήσουν τις ισορροπίες στον αέρα και αφετέρου προβληματίζουν τους γείτονες Τούρκους.
Ο κ. Παναγιώτοπουλος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο σύρραξης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, λέγοντας πως ενώ πριν από μερικά χρόνια φαινόταν σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας ένας ενδεχόμενος πόλεμος σε ευρωπαϊκό έδαφος, σήμερα το σενάριο αυτό και μάλιστα όχι μακριά από τα δικά μας μέρη, φαντάζει πιο υπαρκτό από ποτέ.
Παρών επί της αρχής στις τρεις συμβάσεις δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας ότι θα υπερψηφίσει τις προμήθειες για τις φρεγάτες και τις τορπίλες και θα καταψηφίσει την προμήθεια των έξι επιπλέον Rafale. Υπέρ των τριών συμβάσεων έχουν ταχθεί ήδη η ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση. Αρνητική ψήφο θα δώσει το ΚΚΕ, ενώ το ΜέΡΑ 25 έχει επιφυλαχθεί για την Ολομέλεια.
Νεκροί 4.000 από τους 6.000 που συμμετείχαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, ισχυρίζεται ο Κατς
21:30
Το επόμενο επαγγελματικό βήμα της πρώην εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ
21:19
Συναγερμός σε πτήση προς το Σικάγο: Αεροπλάνο έχασε 27.000 πόδια σε επτά λεπτά
21:09
Έξι συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια σε Ζάκυνθο, Φθιώτιδα, Τρίκαλα, Αργολίδα και Εύβοια
21:00