ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κικίλια - Πάιατ: Τον Μάρτιο η έναρξη των απευθείας πτήσεων από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα

Συνάντηση Κικίλια - Πάιατ: Τον Μάρτιο η έναρξη των απευθείας πτήσεων από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα
Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες θα πραγματοποιούν κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου περισσότερες από 14 απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά αναμένεται να ξεκινήσουν οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ προς τη χώρας μας, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια ο οποίος είχε συνάντηση τη Δευτέρα με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.     

Πιο αναλυτικά, οι πτήσεις προς την Ελλάδα πρόκειται να ξεκινήσουν στις 7 Μαρτίου, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, και όπως τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, αυτό αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας από μία πολύ σημαντική αγορά που δημιουργεί υψηλή προστιθέμενη αξία για τον ελληνικό Τουρισμό».

Όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση, που έλαβε χώρα στο υπουργείο Τουρισμού, οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες θα πραγματοποιούν κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου περισσότερες από 14 απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα, συνδέοντας την Αθήνα με 8 μεγάλα αμερικανικά αεροδρόμια.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και η θετική επίπτωση που θα έχει στην προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών, η άρση της υποχρέωσης επίδειξης αρνητικού τεστ κορωνοϊού για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ.

Ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε επίσης τον Αμερικανό Πρέσβη για τις αυξημένες, σε σχέση με το 2019, κρατήσεις ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ, αλλά και για τις στοχευμένες ενέργειες του υπουργείου Τουρισμού που θα ενισχύσουν περαιτέρω τις τουριστικές ροές από τις ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ