ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε Φινλανδία και Νορβηγία ο Δένδιας για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων

Σε Φινλανδία και Νορβηγία ο Δένδιας για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων
Για τις εξελίξεις στην Ανατολική Ευρώπη και την ενίσχυση των διμερών σχέσεων θα συζητήσουν μεταξύ άλλων οι αξιωματούχοι INTIME

Με το βλέμμα στραμμένο στις τελευταίες εξελίξεις που σημειώνονται στην Ανατολική Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μεταβαίνει σήμερα Τρίτη 15 Φεβρουαρίου και αύριο Τετάρτη (16/2) στη Φιλανδία και τη Νορβηγία αντίστοιχα προκειμένου να συζητήσουν θέματα που απασχολούν την εξωτερική πολιτική.

Μαζί του θα είναι και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης με τον οποίο στοχεύουν να ενισχύσουν τις διμερείς σχέσεις σε όλους τους τομείς και με τις δύο χώρες.

Συγκεκριμένα, στη Φινλανδία ο υπουργός Εξωτερικών κατά την παραμονή του στο Ελσίνκι θα πραγματοποιήσει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Φινλανδό ομόλογό του Pekka Haavisto. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και στη συνέχεια θα λάβουν χώρα κοινές δηλώσεις στον Τύπο (γύρω στις 14.45 τοπική ώρα), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά την παραμονή του στο Ελσίνκι ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει επίσης σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο φινλανδικό υπουργείο Εξωτερικών, η οποία θα επικεντρωθεί στις εξελίξεις στην Ανατολική Ευρώπη.

Στη Νορβηγία ο υπουργός Εξωτερικών συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών της Νορβηγίας Τροντ Γκράντε. Κατόπιν ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με την ομόλογό του της Νορβηγίας, Άνικεν Χούιτφελντ. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας και κοινές δηλώσεις στον Τύπο (γύρω στις 13.30 τοπική ώρα).

Στη συνέχεια, ο Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών θα επισκεφθούν το νορβηγικό Κοινοβούλιο όπου και θα συναντηθούν με την πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, Ίνε Έρικσεν Σερέιντε.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Νορβηγία ο υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει διάλεξη στο Νορβηγικό Ίδρυμα Πολιτικών Ερευνών (NUPI), με τίτλο «Implementing the UNConvention on the Law of the Sea - The Aegean Sea and the Eastern Mediterranean as a case study» (γύρω στις 15:30 τοπική ώρα).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ