ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: Ο Γιώργος Τσίπρας μάς υπενθύμισε ξανά το αμυντικό δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα Δημοκρατία: Ο Γιώργος Τσίπρας μάς υπενθύμισε ξανά το αμυντικό δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ
«Η Κυβέρνηση αναβαθμίζει την αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδας», αναφέρει ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της ΝΔ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για αναβάθμιση της αποτρεπτικής ισχύος της Ελλάδας και εκσυγχρονισμό των αμυντικών εξοπλισμών κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για την καταψήφιση αμυντικών συμφωνιών με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Στην ανακοίνωση αρχικά γίνεται αναφορά στη τοποθέτηση του Γιώργου Τσίπρα στην Βουλή, που υποστήριξε την Τρίτη από το βήμα της Βουλής πως «η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός», για να συνεχίσει επικρίνοντας τον Αλέξη Τσίπρα και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που όπως σημειώνουν στην ανακοίνωση, «μας καλούσαν να το ρισκάρουμε με την Τουρκία».

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναβαθμίζει την αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδας, ενισχύοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις και εκσυγχρονίζοντας τους αμυντικούς εξοπλισμούς», καταλήγει η ΝΔ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπο της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων ο Γιώργος Τσίπρας μας ενημέρωσε ότι "η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός". Υπενθύμισε έτσι για άλλη μια φορά το αμυντικό δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα, όταν άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μας καλούσαν να το ρισκάρουμε με την Τουρκία».

Δεν πρόκειται για φραστικά ολισθήματα, αλλά για πολιτική στάση, με βάση την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει αμυντικές συμφωνίες, όπως αυτές με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, που ενισχύουν την αποτρεπτική μας ικανότητα και θωρακίζουν τη χώρα».

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναβαθμίζει την αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδας, ενισχύοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις και εκσυγχρονίζοντας τους αμυντικούς εξοπλισμούς».

«Προστατεύοντας τα σύνορά της η Ελλάδα εφαρμόζει μια σύγχρονη και πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική, ανακτώντας τη διεθνή της θέση ως παράγοντα σταθερότητας στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο».

Γιώργος Τσίπρας: Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός

Νωρίτερα, ο Γιώργος Τσίπρας εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για την κύρωση των τριών συμβάσεων που αφορούν στην προμήθεια επιπλέον έξι Rafale, τριών φρεγατών Belharra και 44 τορπιλών για υποβρύχια, υπεραμυνόμενος της απόφασης του κόμματος του να καταψηφίσει την προμήθεια των αεροσκαφών, υποστήριξε ότι το ζήτηματης εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας είναι αυτό το οποίο πρέπει να υπηρετεί η άμυνα της χώρας.

«Δεν υπάρχει καμία θωράκιση, εάν η χώρα χρεοκοπήσει, αν υπαχθεί σε νέα μνημόνια και στερηθεί την οικονομική της ανεξαρτησία, δεν υπάρχει καμία θωράκιση όταν ο λαός υπόκειται σε οικονομική ασφυξία και δυστυχώς ξαναμπαίνουμε σε αυτή την κατάσταση, όταν οι επόμενοι προϋπολογισμοί για πολλά χρόνια θα επιβαρύνονται με υπέρογκες απαιτήσεις στρατιωτικών δαπανών, ίσως επειδή ο κ. Μητσοτάκης θέλει να παριστάνει σήμερα τον εθνικό ηγέτη», είπε ο κ. Τσίπρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ