ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννης: Η αντιπολίτευση προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις καταφεύγοντας στην πόλωση

Μπακογιάννης: Η αντιπολίτευση προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις καταφεύγοντας στην πόλωση
«Πρόσκληση στην αντιπολίτευση του δήμου να προσέλθει σε μια υπεύθυνη και συντεταγμένη συζήτηση για τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης» απηύθυνε ο Κώστας Μπακογιάννης Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πρόσκληση στην αντιπολίτευση του δήμου να προσέλθει σε μια υπεύθυνη και συντεταγμένη συζήτηση για τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης, αντί να προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις καταφεύγοντας στην τοξικότητα και την πόλωση, διατύπωσε ο Κώστας Μπακογιάννης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αφορμή έγινε η πρόταση του επικεφαλής της «Ανοικτής Πόλης», Νάσου Ηλιόπουλου, για μείωση των δημοτικών τελών, την ίδια στιγμή που έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου ότι η αύξηση του κόστους της ενέργειας είναι βόμβα για τα οικονομικά του δήμου.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ανέδειξε την τεράστια αυτή αντίφαση στην ρητορεία του κ. Νάσου Ηλιόπουλου και σημείωσε ότι μέχρι σήμερα ο Δήμος έχει προχωρήσει σε αποφασιστική στήριξη – με σειρά μέτρων – των κατοίκων και των επιχειρήσεων της πόλης. Ταυτόχρονα όπως είπε διατηρεί σε απόλυτη τάξη τα οικονομικά του, εκτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων στην πόλη από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων και ο διεθνής οίκος Moody’s τον αναβάθμισε την πιστοληπτική του ικανότητα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι είναι έτοιμος για τη συζήτηση περί των οικονομικών της αυτοδιοίκησης εκφράζοντας σαφώς τη θέση ότι η αύξηση κατά 15% των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων που προγραμματίζει η κυβέρνηση για φέτος δεν επαρκεί και πρέπει να αυξηθεί, ώστε να καλυφθούν τις αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας.

Ο κ. Ηλιόπουλος επιχείρησε να μεταφέρει στο δημοτικό συμβούλιο τους υψηλούς τόνους και τη γραμμή σύγκρουσης της Κουμουνδούρου κατηγορώντας τον κ. Μπακογιάννη ότι λειτουργεί όχι ως δήμαρχος αλλά ως υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δηκτική και άμεση η απάντηση του Δημάρχου Αθηναίων στον επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης. «Αυτό το είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Πραγματικά τώρα; Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτός ο εκνευρισμός.

Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτός ο θυμός. Κύριε Ηλιόπουλε, θα πείτε κάτι και μετά θα ζητάτε πάλι συγνώμη. Δεν είναι καλός σύμβουλος τα νεύρα. Εγώ νωρίτερα εξήγησα, όσο μπορούσα πιο αναλυτικά, ποια είναι η κατεύθυνση του δήμου Αθηναίων, ποια είναι η κατεύθυνση της οικονομικής διαχείρισης του δήμου Αθηναίων, ποιες είναι οι δυσκολίες που έχουμε αντιμετωπίσει, τα εμπόδια τα οποία έχουμε υπερβεί, για να είμαστε σήμερα εδώ που είμαστε.

Εξήγησα επίσης ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και σας έδωσα μία ευκαιρία. Μάλλον για να είμαι ακριβής, δεν την έδωσα σε εσάς, την δώσαμε όλους στους εαυτούς μας. Να υπερβούμε κομματικές γραμμές και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την αναγκαία χρηματοδότηση.

Αυτό έλεγα και αυτό λέω με όλες τις κυβερνήσεις. Και η απάντησή σας ποια ήταν; Πόλωση για άλλη μία φορά και τοξικότητα. Λοιπόν, ψυχραιμία. Έχουμε πάρα πολύ χρόνο μπροστά μας κι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ