ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για Γιώργο Τσίπρα: Όχι μόνο επιμένει σε όσα είπε, αλλά ζητάει και τα ρέστα

ΝΔ για Γιώργο Τσίπρα: Όχι μόνο επιμένει σε όσα είπε, αλλά ζητάει και τα ρέστα
Ο εισηγητής από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως «η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός» Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία σχετικά με τα όσα είπε στη Βουλή την Τρίτη ο Γιώργος Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου  που αφορά την κύρωση των τριών συμβάσεων σχετικά με την προμήθεια επιπλέον έξι Rafale, τριών φρεγατών Belharra και 44 τορπιλών για υποβρύχια. 

Υπενθυμίζεται πως ο εισηγητής από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως «η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός».

Η ΝΔ τονίζει πως «ο κ. Γιώργος Τσίπρας αντί να ζητήσει συγγνώμη ή έστω να προσπαθήσει να ανασκευάσει την επικίνδυνη και απαράδεκτη δήλωση του, όχι μόνο επιμένει, αλλά ζητάει και τα ρέστα», και συμπληρώνει

«Με περισσό θράσος επαναλαμβάνει αυτούσια τα όσα είπε. Προφανώς για τον κ. Τσίπρα που ανήκει στο κόμμα του «η θάλασσα δεν έχει σύνορα» η θωράκιση της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Βουλή, για τη δική μας παράταξη η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος σκοπός».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Ο κ. Γιώργος Τσίπρας αντί να ζητήσει συγγνώμη ή έστω να προσπαθήσει να ανασκευάσει την επικίνδυνη και απαράδεκτη δήλωση του, όχι μόνο επιμένει, αλλά ζητάει και τα ρέστα. Με περισσό θράσος επαναλαμβάνει αυτούσια τα όσα είπε.

Προφανώς για τον κ. Τσίπρα που ανήκει στο κόμμα του «η θάλασσα δεν έχει σύνορα» η θωράκιση της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Βουλή, για τη δική μας παράταξη η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος σκοπός».

Υπενθυμίζεται πως ένα εικοσιτετράωρο μετά τη φράση του «αυτά τα επιπλέον έξι Rafale, όπως λένε στο χωριό μου, είναι out of the blue», ο Γιώργος Τσίπρας υποστήριξε την Τρίτη από το βήμα της Βουλής πως «η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για την κύρωση των τριών συμβάσεων που αφορούν στην προμήθεια επιπλέον έξι Rafale, τριών φρεγατών Belharra και 44 τορπιλών για υποβρύχια, υπεραμυνόμενος της απόφασης του κόμματος του να καταψηφίσει την προμήθεια των αεροσκαφών, υποστήριξε ότι το ζήτηματης εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας είναι αυτό το οποίο πρέπει να υπηρετεί η άμυνα της χώρας.

«Δεν υπάρχει καμία θωράκιση, εάν η χώρα χρεοκοπήσει, αν υπαχθεί σε νέα μνημόνια και στερηθεί την οικονομική της ανεξαρτησία, δεν υπάρχει καμία θωράκιση όταν ο λαός υπόκειται σε οικονομική ασφυξία και δυστυχώς ξαναμπαίνουμε σε αυτή την κατάσταση, όταν οι επόμενοι προϋπολογισμοί για πολλά χρόνια θα επιβαρύνονται με υπέρογκες απαιτήσεις στρατιωτικών δαπανών, ίσως επειδή ο κ. Μητσοτάκης θέλει να παριστάνει σήμερα τον εθνικό ηγέτη», είπε ο κ. Τσίπρας.

Και πρόσθεσε: «Το ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας είναι αυτό το οποίο πρέπει να υπηρετεί η άμυνα της χώρας. Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός. Πρόσφατα, πολύ πρόσφατα, απέναντι στις δηλώσεις Τσαβούσογλου και άλλων τούρκων αξιωματούχων παλαιότερα που δεν αμφισβητούν μόνο το δικαίωμα άμυνας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αμφισβητούν πλέον την ίδια την εθνική κυριαρχία στα νησιά. Η απάντηση του State Department αναφέρθηκαν στην κυριαρχία μας στα νησιά, αλλά δεν έκαναν παραμικρή νύξη για δικαίωμα άμυνας των νησιών».

Συνέχισε δε λέγοντας: «Η Ελλάδα είναι υποβαθμισμένη στη διεθνή διπλωματία. Μια χώρα, μία κυβέρνηση και μια πολιτική η οποία είναι δεδομένη, είναι ήσυχη, είναι αυτοπεριορισμένη, είναι καταδικασμένη να υποβιβάζεται διαρκώς στις διεθνείς σχέσεις. Και αυτό δεν θα αλλάξει και δεν μπορεί να αλλάξει με την αγορά κανενός οπλικού συστήματος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ