ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σερβία - Συνάντηση με τον πρόεδρο Βούτσιτς

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σερβία - Συνάντηση με τον πρόεδρο Βούτσιτς
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς θα έχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ΑΠΕ/ΜΠΕ

Σε τιμητική εκδήλωση για τους διασώστες, τους νοσηλευτές και του γιατρούς τους ΕΚΑΒ, στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, θα μιλήσει στις 16:30 την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για το Βελιγράδι όπου στις 19:45 (ώρα Ελλάδας) θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας.

Αμέσως μετά, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.

Υπενθυμίζεται, ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε την Κροατία, όπου συναντήθηκε με τον Κροάτη ομόλογό του, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Βουλής.

Η επίσκεψη, όπως δήλωναν σχετικά κυβερνητικές πηγές, επιβεβαίωσε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων και έδωσε την ευκαιρία επισκόπησης της συνεργασίας σε διμερές, περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για επίκαιρα ευρωπαϊκά θέματα, όπως το Μεταναστευτικό και επανέλαβαν την ισχυρή υποστήριξή τους στην προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων και στη διατήρηση της ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, ενώ εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Συζητήθηκε ακόμη η κρίση στην Ουκρανία και η ανάγκη αποκλιμάκωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ