ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγρια κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ στη Βουλή - Χατζηδάκης: «Άλλοι χαϊδεύουν μειοψηφίες»

Άγρια κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ στη Βουλή - Χατζηδάκης: «Άλλοι χαϊδεύουν μειοψηφίες»
Χαρακτηριστικά πολεμικής σύρραξης έχει λάβει η κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ INTIME

Χαρακτηριστικά πολεμικής σύρραξης έχει λάβει η κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ, απόρροια των δημοσκοπικών ευρημάτων που αναδεικνύουν -μεταξύ άλλων- τον Νίκο Ανδρουλάκη δεύτερο σε δημοφιλία πολιτικό αρχηγό και το κόμμα του πρώτο στους ψηφοφόρους που αυτοχαρακτηρίζονται ως «κεντρώοι».

Στο πλαίσιο αυτό η άρνηση του ΚΙΝΑΛ να στηρίξει την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τον νέο ΕΦΚΑ, άναψε τα αίματα στη Βουλή. Η Νάντια Γιαννακοπούλου αν και δήλωσε ότι το κόμμα της διαφωνεί πολιτικά και ουσιαστικά με πολλές από τις ρυθμίσεις του συζητούμενου νομοσχεδίου δήλωσε «παρών» επί της ένστασης, προκαλώντας την αντίδραση του Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος κατηγόρησε το ΚΙΝΑΛ ότι κάνει πάσα στη ΝΔ.

«Θέλω να πω στο ΚΙΝΑΛ ότι μέχρι τώρα ξέραμε ότι υπήρχαν οι πεδινοί, οι ορεινοί και τώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχουν και οι Ελβετοί, οι άχρωμοι», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Έχετε ξεχάσει το ΑΣΕΠ, το οποίο καταστρατηγείται. Κάνετε την καλύτερη πάσα στην ΝΔ».

Σε εξίσου υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου, η οποία απευθυνόμενη προς την ΣΥΡΙΖΑ διαμήνυσε ότι δεν θα βρουν βολικά στηρίγματα στο ΚΙΝΑΛ.

«Κύριε Σκουρλέτη, μαθήματα πολιτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ το ΚΙΝΑΛ δεν δέχεται. Πάρτε το απόφαση ότι βολικά στηρίγματα σε εμάς δεν θα βρείτε τώρα που πιέζεστε από τις δημοσκοπήσεις. Θυμηθήκατε το ΠΑΣΟΚ του ΑΣΕΠ όταν μας κατηγορούσατε για γερμανοτσολιάδες και σιωπούσατε για τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή. Αν αυτό δεν είναι υποκρισία, τότε τι είναι;», διερωτήθηκε.

Η ένσταση αντισυνταγματικότητας που αφορούσε κυρίως στη δυνατότητα που παρέχεται στον ΕΦΚΑ να προσλαμβάνει διευθυντικά στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα, απορρίφθηκε. Υποστηρίζοντας την ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έκανε λόγο για διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων με φωτογραφικές διατάξεις που δεν έχουν κανένα εχέγγυο αξιοκρατικής επιλογής, ενώ χαρακτηρίζοντας κόλαφο για την κυβέρνηση τη σχετική έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής.

«Σας ρωτώ, όταν έχουμε έναν οργανισμό που μόνος του έχει εδώ και χρόνια το 48% των παραπόνων των πολιτών στον Συνήγορο του Πολίτη, είναι ειδική περίπτωση ή δεν είναι; Να κλείνουμε τα μάτια μας στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι;», διερωτήθηκε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης. «Ειδικά για την περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο νόμος ο δικός σας για το Κτηματολόγιο προβλέπει προσλήψεις γενικού διευθυντή από τον ιδιωτικό τομέα. Εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα;», είπε.

Χατζηδάκης: Δεν συμβιβάζομαι με το σημερινό ΕΦΚΑ- Άλλοι κλείνουν τα μάτια για να χαϊδεύουν μειοψηφίες

Επί της ουσίας του νομοσχεδίου ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε πως ο ίδιος δεν συμβιβάζεται με τον σημερινό ΕΦΚΑ. «Άλλοι κλείνουν τα μάτια για να χαϊδέψουν μειοψηφίες», ανέφερε και αναφερόμενος στη ρύθμιση για πρόσληψη Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών και από τον ιδιωτικό τομέα που προβλέπει το νομοσχέδιο, επεσήμανε ότι η δυνατότητα αυτή προβλέπεται από το Σύνταγμα για τον δημόσιο τομέα, όταν υφίστανται κατάλληλα αιτιολογημένες ειδικές συνθήκες.

«Δεν κλείνουμε τα μάτια μας στα τεράστια προβλήματα του ΕΦΚΑ και των ασφαλισμένων, όπως δεν τα κλείνει ούτε και το Σύνταγμα, που έχει ειδικές προβλέψεις που χρησιμοποιούμε », υπογράμμισε και καταλόγισε ρητορική δυο μέτρων και δυο σταθμών στον ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο για αντισυνταγματικότητα των σχετικών ρυθμίσεων στο νομοσχέδιο του ΕΦΚΑ, ενώ όταν ήταν στην κυβέρνηση πέρασε νόμο για το Κτηματολόγιο που προέβλεπε πρόσληψη Γενικού Διευθυντή και αναπληρωτών Γενικών Διευθυντών από τον ιδιωτικό τομέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ