ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Δένδια σε Ερντογάν: Λυπάμαι που η Τουρκία επιλέγει αυτή τη στάση

Απάντηση Δένδια σε Ερντογάν: Λυπάμαι που η Τουρκία επιλέγει αυτή τη στάση
Στο Όσλο βρέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας όπου συναντήθηκε με την Νορβηγή ομόλογό του, Άνικεν Χουίτφελντ TWITTER/ NIKOS DENDIAS

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, απάντησε την Τετάρτη στις νέες προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περί «αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών».

Ο υπουργός Εξωτερικών στο περιθώριο του ταξιδιού του στη Νορβηγία και της συνάντησης με την ομόλογό του, εξήγησε πως η Τουρκία επέλεξε να τηρήσει μια στάση που είναι εκτός κάθε νομικής βάσης και αμφισβητεί ακόμα και την παρουσία της στο ΝΑΤΟ και στον Χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

«Λυπάμαι που η Τουρκία επέλεξε αυτή τη στάση. Επιλέγει, αυτή τη στιγμή που το ΝΑΤΟ πρέπει να αναδείξει την ενότητά του απέναντι στην προάσπιση της ειδικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, να εκτοξεύει απειλές κατά της Ελλάδας, και αμφισβητεί την ίδια της την παρουσία και τη δέσμευση της με το ΝΑΤΟ και τον Χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ΟΗΕ», ανέφερε - μεταξύ άλλων - ο κ. Δένδιας.

Τι συζήτησαν Δένδιας- Χουίτφελντ στο Όσλο

Κατά τα λοιπά, οι εξελίξεις στην ανατολική Ευρώπη και την ανατολική Μεσόγειο αλλά και η ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας με την Νορβηγή ομόλογό του, Άνικεν Χουίτφελντ.

Το κλίμα υποδοχής ήταν θερμό με τους δύο ομολόγους να συμφωνούν πως η προώθηση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών είναι σημαντική και αξίζει να επικεντρωθούν σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων, της ναυτιλίας και της πράσινης ενέργειας. Μεταξύ άλλων, συμφώνησαν για την προώθηση της συνεργασίας σε διεθνείς οργανισμούς καθώς και για το Δίκαιο της Θάλασσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ