ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τα δάνεια που δόθηκαν σε ΜΜΕ ξεκινά η εξεταστική επιτροπή

Με τα δάνεια που δόθηκαν σε ΜΜΕ ξεκινά η εξεταστική επιτροπή
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τα δάνεια που δόθηκαν σε επιχειρήσεις ΜΜΕ θα ξεκινήσει το έργο της η εξεταστική επιτροπή που θα διερευνήσει τυχόν πολιτικές ευθύνες σε υποθέσεις χορήγησης θαλασσοδανείων σε κόμματα και μέσα ενημέρωσης.

Στη σημερινή τους συνεδρίαση τα μέλη της αποφάσισαν μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη να έχουν ενημερωθεί οι διοικήσεις των τραπεζών για τα έγγραφα που πρέπει να καταθέσουν στη Βουλή, ενώ μέχρι την Παρασκευή μετά το Πάσχα θα πρέπει να τα έχουν αποστείλει. Η έρευνα θα επικεντρωθεί σε όλα τα δάνεια που παραμένουν ανοιχτά και ανεξόφλητα, καθώς επίσης και σε όσα έχουν αποπληρωθεί σε βάθος 20ετίας. Αποφασίστηκε στους πέντε πρώτους μάρτυρες θα είναι εκπρόσωποι των τραπεζών.

Η εξεταστική επιτροπή θα συνεδριάζει δύο φορές την εβδομάδα και τα μέλη της δεν θα λαμβάνουν επιπλέον αποζημίωση. Εκτιμάται ότι το δίμηνο που τους δόθηκε για την υποβολή του πορίσματός τους δεν αρκεί, θα καταβληθεί ωστόσο, προσπάθεια να τηρηθούν οι προθεσμίες.

Οι βουλευτές που μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή συμφώνησαν να μην αμείβονται συνεδριάσεις τους. Μετά τη διερεύνηση της υπόθεσης των δανείων σε επιχειρήσεις ΜΜΕ, η εξεταστική επιτροπή θα ασχοληθεί με τα δάνεια που έχουν δοθεί σε κόμματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ