ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές για έκτακτο επίδομα: «Να σταματήσει η επιδοματολογία - Πολλοί κινήθηκαν γρήγορα»

Κυβερνητικές πηγές για έκτακτο επίδομα: «Να σταματήσει η επιδοματολογία - Πολλοί κινήθηκαν γρήγορα»
«Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα» σημείωναν πηγές σχολιάζοντας τη συζήτηση περί του έκτακτου επιδόματος INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Φρένο στην επιδοματολογία βάζουν κυβερνητικές πηγές με αφορμή τις πληροφορίες που διακινήθηκαν έντονα τα τελευταία 24ωρα ότι επίκειται το αργότερο έως το Πάσχα, η χορήγηση έκτακτου βοηθήματος σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

«Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα» σημείωναν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης και πρόσθεταν: «Πολλοί κινήθηκαν πολύ γρήγορα».

Απηύθυναν μάλιστα κάλεσμα σε αυστηρό ύφος «να σταματήσει αυτή η επιδηματολογία». Εξηγούσαν μάλιστα ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία για τη νέα φάση ενίσχυσης: «Δεν έχει μετουσιωθεί σε κάτι απτό».

Τα συγκεκριμένα στελέχη ανέφεραν ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια οξύτατη πληθωριστική κρίση και υπό αυτό πρίσμα η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει με στοχευμένα μέτρα τις πληθυσμιακές ομάδες που έχουν περισσότερο ανάγκη.

Την Τετάρτη, πάντως, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ άνοιξε παράθυρο για χορήγηση έκτακτου επιδόματος το Πάσχα σε ευάλωτα νοικοκυριά για την κάλυψη των απωλειών από την ακρίβεια.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός επεσήμανε ότι το βοήθημα βρίσκεται στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου, σημειώνοντας ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν το Μάρτιο ανάλογα με την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και τα δημοσιονομικά περιθώρια που θα προκύψουν καθώς και τις εξελίξεις στο μέτωπο του πληθωρισμού.

Εν τω μεταξύ στην κυβέρνηση στρέφουν με ικανοποίηση, τους προβολείς, στα στοιχεία για την ανεργία που δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη στο πλαίσιο του επικαιροποιημένου δελτίου παρατήρησης της ΕΛΣΤΑΤ. Όπως έλεγαν αρμόδια στελέχη, η μείωση της ανεργίας στο 12,8% από το 17,2% που παρελήφθη το 2019, καταδεικνύει, ότι οι κατηγορίες περί αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι αβάσιμες. Αντίθετα όπως υπογράμμιζαν τα ίδια στελέχη, αυτές οι πολιτικές βοήθησαν στην ανάρρωση της αγοράς εργασίας. Υπερθεματίζοντας μάλιστα τόνιζαν ότι αυτό αποδεικνύεται και από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετρήσεων της ΕΛΣΤΑΤ, που δείχνουν συρρίκνωση της ανεργίας στους νέους αλλά και στις γυναίκες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ