ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης κατά Πλεύρη - Χατζηδάκη: «Θα επαναπροσλάβουμε όλους τους απολυμένους υγειονομικούς»

Πολάκης κατά Πλεύρη - Χατζηδάκη: «Θα επαναπροσλάβουμε όλους τους απολυμένους υγειονομικούς»
O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης INTIME

Πρόσληψη όλων των υγειονομικών που βρίσκονται εκτός ΕΣΥ λόγω της άρνησης τους να εμβολιαστούν ενάντια στον κορωνοϊό, υποσχέθηκε ο Παύλος Πολάκης, εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στον Θάνο Πλεύρη.

«Θανάση Πλεύρη βρες ποια τρύπα να κρυφτείς, γιατί είσαι ο υπουργός που τους 5,5 μήνες της θητείας σου έχουμε 11.257 νεκρούς, όταν τους πρώτους 18 μήνες της πανδημίας είχαμε 13.700 νεκρούς», είπε στη Βουλή σχολιάζοντας τη δήλωση/απάντηση του υπουργού Υγείας στον αρμόδιο τομεάρχη Ανδρέα Ξανθό και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση απέτυχε γιατί δεν υιοθέτησε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Μην τολμήσεις Πλεύρη να απολύσεις κανέναν, εμείς θα τους επαναπροσλάβουμε όλους την πρώτη ημέρα που θα γίνουμε κυβέρνηση», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Ο Παύλος Πολάκης σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τον νέο ΕΦΚΑ, επιτέθηκε και στον Κωστή Χατζηδάκη ότι αφήνει στάχτη και μπούρμπερη σε όποιο υπουργείο έχει θητεύσει. Είστε ένας σκληρός, ταξικός νεοφιλελεύθερος, απ' όπου περάσατε αφήσατε στάχτη και μπούρμπερη», είπε και αναφέρθηκε στις υποθέσεις της Ολυμπιακής και της ΔΕΗ.

«Δεν σας έχουν ενοχλήσει οι ψηφοφόροι που τώρα που βρίσκονται στα πρόθυρα εγκεφαλικού με τις αυξήσεις στο ρεύμα; Αλλά φροντίζετε τα golden boys σας, πόσο νομίζετε θα αντέξουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά; Έρχεστε εδώ και πορδίζετε, η ΔΕΗ ειναι κερδοφόρα μόνον για τα golden boys σας...Εξυγιάνατε τη ΔΕΗ αλλά εξαθλιώνετε έναν λαό που δεν μπορεί να ανοίξει το air-condition να ζεσταθεί και τον θερμοσίφωνα», είπε και εκτίμησε πως ο φαύλος κύκλος θα οδηγήσει γρήγορα σε κραχ.

Αναφερόμενος στη ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα στον ΕΦΚΑ να προσλαμβάνει από τον ιδιωτικό τομέα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έδιωξε 680 νέους και ορεξάτους που είχαν προσληφθεί επί ΣΥΡΙΖΑ που έβγαζαν πολλές συντάξεις το μήνα και πήρε άλλους που έβγαλαν μόλις 8 συντάξεις. Υποστήριξε ακόμη, ότι η κυβέρνηση έχει βάλει στο μάτι την περιουσία του ΕΦΚΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ