ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή απάντηση Θεοδωρικάκου στις δηλώσεις Σοϊλού ότι η Ελλάδα εκπαιδεύει τρομοκράτες στο Λαύριο

Σκληρή απάντηση Θεοδωρικάκου στις δηλώσεις Σοϊλού ότι η Ελλάδα εκπαιδεύει τρομοκράτες στο Λαύριο
Ο κ. Θεοδωρικάκος ζητά από τον Σοϊλού να ανασκευάσει τις δηλώσεις αυτές INTIME

Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει κινητοποιήσει τον καταυλισμό του Λαυρίου υπέρ τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ζητά από τον Σοϊλού να ανασκευάσει τις δηλώσεις αυτές.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Όσα αναφέρονται στη δήλωση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών που συσχετίζουν την Ελλάδα με τρομοκράτες αποτελούν μυθεύματα και προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Ο Τούρκος υπουργός θα πρέπει να ανασκευάσει αυτές τις δηλώσεις».

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, λαμβάνοντας τη σκυτάλη των προκλητικών δηλώσεων εκ μέρους της Άγκυρας, υποστήριξε χθες, Πέμπτη, ότι η Ελλάδα ενεργοποίησε ξανά το στρατόπεδο του Λαυρίου για να εκπαιδεύονται Κούρδοι του PKK.

«Υπάρχουν κάποιες γειτονικές χώρες που τους αρέσουν τα μπερδέματα, όπως η Ελλάδα. Για παράδειγμα, το στρατόπεδο του Λαυρίου, του οποίου η ταμπέλα γράφει Ηνωμένα Έθνη, η Ελλάδα το έχει ενεργοποιήσει ξανά υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK εδώ και περίπου 7-8 μήνες. Όταν το PKK αποδυναμώθηκε στην ύπαιθρο, διέταξε ανάληψη δράσης στις πόλεις», υποστήριξε ο Σοϊλού, εξηγώντας ότι το PKK προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα γραμμή μεταφέροντας τρομοκράτες μέσω Ελλάδας-Ιράκ. Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ενημερωθεί για το θέμα αυτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ