Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο Νίκος Δένδιας τη Δευτέρα
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).
Το πρωί θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και του Ουκρανού ομόλογού τους Dmytro Kuleba.
Στη συνέχεια, οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αναμένεται να συζητήσουν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του ΣΕΥ, τα οποία είναι η κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη και η Λευκορωσία, η Κλιματική Διπλωματία και η κατάσταση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.
Yπό το λήμμα «Tρέχουσες Υποθέσεις» αναμένεται να εξετασθούν πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στο Μάλι.
Οι Υπουργοί θα συμμετάσχουν, επίσης, στην άσκηση κυβερνο-ασφάλειας «CYCLES». Η συζήτηση στο ΣΕΥ - σε περιβάλλον προσομοίωσης - αποτελεί το τελευταίο στάδιό της συγκεκριμένης άσκησης.
Τέλος, στο περιθώριο του ΣΕΥ, οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα συναντήσουν τους ομόλογούς του από τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (ΣΣΚ).
e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου
00:30
Αποκάλυψη Τραμπ: Με πήραν «σηκωτό» από κτήριο υπό κατάρρευση στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου
23:59
Νέες απειλές από τους Φρουρούς της Επανάστασης για επιθέσεις σε τάνκερ σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
23:50
Ιρανικά δεξαμενόπλοια χτυπήθηκαν από αμερικανικούς πυραύλους κοντά στα νησια Χαργκ και Τζασκ
23:47