ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη Δευτέρα η ανακοίνωση πρόσθετων μέτρων κατά της οπαδικής βίας

Τη Δευτέρα η ανακοίνωση πρόσθετων μέτρων κατά της οπαδικής βίας
Πρόσθετες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, μετά τον φριχτό θάνατο του 19χρονου Άλκη INTIME/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (φωτογραφία αρχείου)

Στην ανακοίνωση του πακέτου μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας προχωρά το πρωί της Δευτέρας η κυβέρνηση.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, «αύριο, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, στις 11.30, θα ανακοινωθούν οι πρόσθετες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας».

«Οι ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου» επισημαίνεται.

«Η πολιτεία ανταποκρίνεται στη λαϊκή απαίτηση να μπει τέλος σε αυτές τις καταστάσεις», σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, οι σύνδεσμοι χούλιγκαν κλείνουν και ότι οι λέσχες φιλάθλων θα λειτουργούν υπό προϋποθέσεις.

Παράλληλα, αυστηροποιούνται οι ποινές για όσους μετέχουν σε οπαδική βία και χουλιγκανικές δράσεις. «Θα προβλέπονται ποινές στέρησης ελευθερίας και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αναστολής. Θα επικρατήσει το ιδιώνυμο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι ΠΑΕ θα πρέπει να βάλουν «πλάτη» στην προσπάθεια αυτή υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να καταλάβουν ότι οι χούλιγκανς δεν είναι η δύναμή τους. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής ποινών και στις ΠΑΕ, ωστόσο απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ