ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή απάντηση Θεοδωρικάκου σε Ερντογάν για το Λαύριο

Σκληρή απάντηση Θεοδωρικάκου σε Ερντογάν για το Λαύριο
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε για δεύτερη φορά πως «είναι λυπηρό που η Τουρκία επαναλαμβάνει τον συκοφαντικό ισχυρισμό ότι η Ελλάδα εκπαιδεύει σε βάρος της τρομοκράτες» ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/Intime

Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στις αιτιάσεις της Άγκυρας, που διατυπώθηκαν πλέον και δια στόματος Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με την εκπαίδευση τρομοκρατών στο Λαύριο. 

Ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε: «Είναι λυπηρό που η Τουρκία επαναλαμβάνει τον συκοφαντικό ισχυρισμό χωρίς να διαθέτει καμία απολύτως απόδειξη, ότι η Ελλάδα εκπαιδεύει σε βάρος της τρομοκράτες. Και δεν διαθέτει καμία απολύτως απόδειξη γιατί όλα αυτά είναι μυθεύματα που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Είναι ωμή προπαγάνδα».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μέσω Twitter, απάντησε στις νέες αιτιάσεις του Τούρκου προέδρου περί εκπαίδευσης τρομοκρατών του PKK στο Λαύριο, μετά την απάντηση που έδωσε την προηγούμενη Παρασκευή για το ίδιο ζήτημα στον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Σημειώνεται πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας, αναφέροντας ότι στη δομή μεταναστών στο Λαύριο εκπαιδεύονται τρομοκράτες του PKK προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΥΠΕΞ.

Πιο αναλυτικά, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε ευθεία κατηγορία κατά της Ελλάδας, ότι εκπαιδεύει Τούρκους τρομοκράτες στη δομή μεταναστών στο Λαύριο.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών διαμήνυσε σε όλους τους τόνους πως «η Αθήνα δεν εκπαιδεύει τρομοκράτες ούτε στο Λαύριο, ούτε πουθενά αλλού» αντιδρώντας έντονα στην τοποθέτηση του Τούρκου προέδρου. Μάλιστα, από το υπουργείο Εξωτερικών παρέπεμπαν στην πρόσφατη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, για το ίδιο θέμα.

Την προηγούμενη Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, υποστήριξε πως η Ελλάδα υποθάλπει την τρομοκρατία, αναφέροντας μάλιστα πως ο καταυλισμός των μεταναστών στο Λαύριο είναι «άντρο τρομοκρατών». Η απάντηση στη δήλωση του κ. Σοϊλού ήρθε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε πως οι δηλώσεις Σοϊλού δεν ανταποκρίνονται, σε καμία περίπτωση, στην πραγματικότητα και ζήτησε από τον Τούρκο υπουργό να ανασκευάσει.

«Όσα αναφέρονται στην δήλωση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών κ. Soylu που συσχετίζουν την Ελλάδα με τρομοκράτες αποτελούν μυθεύματα και προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Ο Τούρκος Υπουργός θα πρέπει να ανασκευάσει αυτές τις δηλώσεις», έγραψε την ίδια ημέρα στο Twitter ο κ. Θεοδωρικάκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ