ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικές άδειες - Παππάς: Κατασκευασμένες από τους πολιτικούς διώκτες μου οι κατηγορίες

Τηλεοπτικές άδειες - Παππάς: Κατασκευασμένες από τους πολιτικούς διώκτες μου οι κατηγορίες
«Καταθέτω εκ νέου το υπόμνημα, που ήδη έχω υποβάλει κατά τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης με τις αναλυτικές θέσεις μου, που κονιορτοποιούν τις κατασκευασμένες από τους πολιτικούς διώκτες μου κατηγορίες», δήλωσε ο πρώην υπουργός. INTIME NEWS (Φωτογραφία αρχείου)

Υπόμνημα για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016 κατέθεσε δια των συνηγόρων του σήμερα το πρωί ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών Ευδοξίας Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη.

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας, ο οποίος διώκεται για «παράβαση καθήκοντος» σε βαθμό πλημμελήματος, δεν προσήλθε στον Άρειο Πάγο και αντ' αυτού παρέδωσαν το υπόμνημα με τις έγγραφες εξηγήσεις του οι συνήγοροι του Γιάννης Μαντζουράνης και Βαγγέλης Γεωργακόπουλος.

Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Παππάς, ανέφερε:

«Η Νέα Δημοκρατία στη διαδικασία ενώπιον της προκαταρκτικής επιτροπής υπέστη ένα πρωτοφανές πολιτικό στραπάτσο. Συγκρούστηκε με την αλήθεια και ποιούσα την ανάγκη φιλοτιμία ανακάλεσε αυτοβούλως τον κορμό του κατασκευασμένου κατηγορητηρίου εναντίον μου. Με κεκτημένη ταχύτητα από την πολύχρονη πείρα της Δεξιάς σε παρεμβάσεις στη δικαστική εξουσία συνέχισε την προσπάθεια εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης.

Από τη διαδικασία της κύριας ανάκρισης δεν προέκυψε τίποτα καινούργιο. Αναμοχλεύθηκαν απλώς και μόνον οι γνωστοί ψευδείς ισχυρισμοί και αναδείχτηκαν γεγονότα, που αδιαμφισβήτητα αποδεικνύουν ότι υπερασπίστηκα το δημόσιο συμφέρον, εκεί που για πολλά χρόνια άλλοι πολιτικοί και δημόσιοι λειτουργοί το άφηναν χωρίς προστασία να κάμπτεται υπό το βάρος και προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του.

Δεν θα συμβάλλω στην απόπειρα εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης της οποίας την ανεξαρτησία σέβομαι και υπερασπίζομαι σε όλη τη δημόσια παρουσία μου. Καταθέτω εκ νέου το υπόμνημα, που ήδη έχω υποβάλει κατά τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης με τις αναλυτικές θέσεις μου, που κονιορτοποιούν τις κατασκευασμένες από τους πολιτικούς διώκτες μου κατηγορίες. Η Νέα Δημοκρατία των σκανδάλων, των διευκρινισμένο 7 δις απευθείας αναθέσεων, της Novartis και της Siemens, έπρεπε να έχει πάρει ένα μάθημα από το στραπάτσο της προανακριτικής επιτροπής. Δεν το πήρε. Θα το πάρει στις επερχόμενες κάλπες.

Από την πλευρά του ο Γ. Μαντζουράνης δήλωσε:

«Ο Νίκος Παππάς ως αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα συγκρούστηκε με το σκληρό σύστημα διαπλοκής για να βάλει τάξη στο άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Το να πιστεύεις ότι στο καθεστώς του εκ Κρήτης Μητσοτάκη δεν θα τον στείλουν κατηγορούμενο είναι σα να περιμένεις να μη σου επιτεθεί ο Μινώταυρος επειδή είσαι χορτοφάγος».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Γεωργακόπουλος έκανε λόγο για επιχειρούμενη προσπάθεια εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης και ατελέσφορη προσπάθεια εμπλοκής του κ. Παππά.

Παράλληλα, η δημοσιογράφος, Γιάννα Παπαδάκου, προσήλθε σήμερα στην ανακρίτρια και ζήτησε νέα, τρίτη κατά σειρά, προθεσμία για να απολογηθεί, καθώς ο συνήγορος της Δημήτρης Τσοβόλας για λόγους υγείας θα απέχει από τον υπερασπιστικό του ρόλο. Την υπεράσπιση της κυρίας Παπαδάκου αναλαμβάνει ο Ιπποκράτης Μυλωνάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ