ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: «Γαλάζια» παράπονα για υποβάθμιση των ΕΛΤΑ

Βουλή: «Γαλάζια» παράπονα για υποβάθμιση των ΕΛΤΑ
Τόσο ο Γιάννης Ανδριανός όσο και οι κ.κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος και Ανδρέας Κουτσούμπας μίλησαν για« υποβάθμιση των ΕΛΤΑ, πράξη που έχει ως συνέπεια να φτάνουν με καθυστέρηση στους παραλήπτες συντάξεις και λογαριασμοί ΔΕΚΟ». INTIME NEWS (Φωτογραφία αρχείου)

«Γαλάζια» παράπονα για την υποβάθμιση των ΕΛΤΑ διατυπώθηκαν την Τετάρτη στη Βουλή, όπου οι επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ενημέρωναν επί της έκθεσης πεπραγμένων του 2020.

Τόσο ο Γιάννης Ανδριανός όσο και οι κ.κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος και Ανδρέας Κουτσούμπας μίλησαν για« υποβάθμιση των ΕΛΤΑ, πράξη που έχει ως συνέπεια να φτάνουν με καθυστέρηση στους παραλήπτες συντάξεις και λογαριασμοί ΔΕΚΟ».

Σύμφωνα με τους βουλευτές της ΝΔ που εκλέγονται στην περιφέρεια, η κατάσταση αυτό έχει οδηγήσει σε κλείσιμο υποκαταστημάτων, ενώ παρατηρείται αδυναμία παροχής καίριων υπηρεσιών.

Αίσθηση προκάλεσε ακόμη, αναφορά του Γιώργου Βλάχου στις εισπρακτικές εταιρίες. Επικαλούμενος προσωπική του εμπειρία είπε ότι «αυτές δεν μπορεί να λειτουργούν ασύδοτα και ανεξέλεγκτα και ότι επιτέλους η Αρχή πρέπει να επιτελέσει το έργο της και να παρέμβει».

«Γι' αυτούς είμαι ένας κωδικός, αλλά για κακή τους τύχη δεν είμαι απλώς ένας κωδικός, έχω φωνή», ξέσπασε ο βουλευτής της ΝΔ και εστίασε στα ψιλά γράμματα των συμβολαίων που έχουν σκοπό να «δέσουν» τους πολίτες.

Ο κ. Βλάχος κάλεσε την ανεξάρτητη αρχή να παρέμβει «για να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να λειτουργούν ασύδοτα». Με τα λεγόμενα του βουλευτή της ΝΔ συμφώνησε και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης.

Απαντώντας για τα λεγόμενα ψιλά γράμματα ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ Κωνσταντίνος Μασσέλος είπε πως καταβάλλεται προσπάθεια για επιβολή όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφάνεια και λιγότερα ψιλά γράμματα στις συμβάσεις.

«Είναι σε διαβούλευση νέος κανονισμός και αυτό που θέλουμε είναι να φαίνονται οι κρίσιμοι όροι για τον καταναλωτή/συνδρομητή», είπε και πρόσθεσε πως όταν συγκεντρώνοτναι πολλές καταγγελίες καλείται ο πάροχος σε ακρόαση.

Σε ότι αφορά τα ΕΛΤΑ, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπρόεδρο της ΕΕΤΤ Σπύρο Παντελή, η αποστολή λογαριασμών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας έχει αξιολογηθεί ως δεύτερης προτεραιότητας υπηρεσία από την Πολιτεία. Προς τούτο έκανε γνωστό ότι θα εισηγηθεί να οριστεί ως πρώτης προτεραιότητας. Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της επιτροπής της Βουλής χαρακτήρισε εκπληκτική τη μείωση του όγκου αλληλογραφίας τα τελευταία χρόνια, προσθέτοντας ότι το 2020 επιδεινώθηκε η κατάσταση στα ΕΛΤΑ ως προς την ταχύτητα και την αξιοπιστία των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Σημείωσε πάντως, πως στην περιφέρεια θα βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών με τις γραμματοθυρίδες, προτρέποντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση να τοποθετήσει όσο το δυνατόν περισσότερες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ