Διπλωματικές «γέφυρες» Δένδια με την υποσαχάρια Αφρική: Συνάντηση με τη Σενεγαλέζα ομόλογό του
Συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Σενεγάλης, Aïssata Tall Sall, πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο Ντακάρ.
«Είχαμε μία γόνιμη συνομιλία για την ενίσχυση των δεσμών Ελλάδας-Σενεγάλης σε ένα ευρύ φάσμα τομέων με έμφαση στη ναυτική συνεργασία, το εμπόριο, την εκπαίδευση, την υγεία και την αντιμετώπιση της πανδημίας, τον τουρισμό και το μεταναστευτικό», ανέφερε ο κ. Δένδιας, σε ανάρτησή του στο twitter.
Επίσης, συζήτησαν για την εταιρική σχέση ΕΕ-Αφρικής, την κοινή προσήλωση Ελλάδας-Σενεγάλης στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, καθώς και για την κατάσταση ασφαλείας στο Σαχέλ και θέματα ασφάλειας της ναυσιπλοΐας.
Τέλος, υπεγράφησαν τακτικές πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Σενεγάλης, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.
Κίνηση: Κυκλοφοριακή συμφόρηση στον Κηφισό - Καθυστερήσεις και στην Αττική Οδό
08:19
Οι ταινίες της εβδομάδας: Από τον Πάολο Σορεντίνο και τον Έλβις μέχρι το «Scream 7»
08:18
Φοιτητικό συλλαλητήριο για τα Τέμπη στα Προπύλαια - Κλειστός ο σταθμός μετρό «Πανεπιστήμιο»
08:14
Η NASA εκτόξευσε δύο αποστολές για να εξερευνήσει τα μυστηριώδη μαύρα σέλαα
08:07